Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verjaardagskalender met 'iconische kwekersvrouwen' gepresenteerd

Een verjaardagskalender met iconische kwekersvrouwen uit de streek. Dat is precies wat Marjolein van Ruiten en Marieke Treffers voor ogen hadden. Op vrijdag 16 december werd hun project tastbaar met de lancering van de verjaardagskalender bij Het Wapen van Noordwijkerhout.

Op vrijdag 16 december werd de verjaardagskalender gelanceerd onder toeziend oog van de kwekersvrouwen en hun familie, Maarten Prins (programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek – partner in dit project), Marieke Treffers, Marjolein van Ruiten en overige genodigden. Na een introductie door Maarten Prins was het tijd voor een interview tussen kwekersvrouw Ilse Pennings (maart op de kalender), Marjolein van Ruiten en Marieke Treffers. De dames namen de aanwezigen mee in hun verhaal.

Een uitdaging
De verjaardagskalender rond krijgen was niet makkelijk, want: Twaalf maanden in een jaar betekent twaalf kwekersvrouwen. Een uitdaging voor Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers om de eerste dame zo ver te krijgen.

De eerste foto
Ilse Pennings was de eerste die het aandurfde. “Vanuit mijn interesse voor fotografie en omdat ik altijd zoekende ben naar nieuwe manieren om ons product narcissen neer te zetten, sprak deze manier me erg aan. Ik trok de stoute schoenen aan en zie hier het resultaat. Onze ‘eigen’ kalender!”

Ook Marjolein van Ruiten is blij met het resultaat. “Het was na dame zes soms best hard werken om de andere zes maanden gevuld te krijgen. Die 1,5 jaar hadden we echt nodig, maar het resultaat mag er zijn.” Als fotografe kijkt Marieke Treffers terug op een bijzonder project waarbij werken met verse bloemen om de kragen te maken soms een flinke uitdaging was.

Uitreiking verjaardagskalender
Na het verhaal van de dames was het tijd voor de overhandiging van de eerste exemplaren. Esther den Hertog (Bloemencorso Bollenstreek en maakte in 2018 de kalender met het mannelijke DNA) had de eer om de eerste verjaardagskalenders te overhandigen aan de aanwezige dames. Maarten Prins is trots op het eindresultaat: “Naast de kalender die een aantal jaar geleden werd ontwikkeld i.s.m. Esther den Hertog (hierop mannen uit de sector) is het passend om ook de ondernemende vrouwen in de sierteelt een podium te geven en hiermee te laten zien dat de sector en de streek heel goed een vrouwelijke touch kunnen gebruiken.”

Verjaardagskalender ook te koop
Via www.marieketreffers.nl is de kalender te koop en de portretten zijn te zien in Museum De Zwarte Tulp, van 17 december t/m februari 2023.

Publicatiedatum: