Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fred & Jan van Paassen op vier fronten verduurzaamd

Oplossingen die ervoor zorgen om duurzamer om te gaan met energie vindt men bij Fred & Jan van Paassen belangrijk, en daarom is de kweker de afgelopen tijd van vier belangrijke toepassingen gebruik gaan maken. Jan: “Allereerst maken wij gebruik van aardwarmte om onze kassen te verwarmen. Een tweede toepassing is dat wij afgelopen zomer een omslag hebben gemaakt naar Full Led. Het gebruik van een luchtbehandelingsinstallatie om het vocht uit de kas te weren is een derde aanpassing. Een laatste vernieuwing is het gebruik van energiedoek dat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.”

Chrysanthemum Chic
Na al het vernieuwen in de kwekerij is het ook van belang te blijven vernieuwen in het assortiment. Daarom schakelen de kwekers met één van hun kwekerijen over op de sneeuwwitte troschrysant Chic van veredelaar Royal Van Zanten. Jan van Paassen: “Wij hadden al langere tijd een oogje op Chic: deze chrysant straalt klasse uit en heeft veel goede eigenschappen. Bovendien is Chic een aanvulling op het assortiment van VannoVa. We oogsten de eerste stelen Chic deze week, een goed moment zo vlak voor de kerst.”

bron: Vannova

 

Publicatiedatum: