Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het hele jaar door kweken in de klas

De leerlingen op de school De Lage Kouter kweken het hele jaar door in de klas met behulp van HortiPower groeilampen. Leraar en Opleidingsverantwoordelijke voor Basis Groenvoorziening & -decoratie dhr Derycke legt uit:

“Sinds september 2020 zijn wij in onze school voor buitengewoon secundair onderwijs gestart met de voor ons nieuwe opleiding “groenvoorziening en -decoratie”. Daarin leren we onze buitengewone jongeren o.a. planten en zaaien, tuinen en groene zones onderhouden, snoeien, gewassen verzorgen, telen en oogsten alsook bloemwerken en plantenarrangementen samenstellen.

Aangezien we deze opleiding momenteel uit het niets aan het uitbouwen/opstarten zijn, botsten we op enkele problemen zoals de seizoenen om te telen, gebrek aan een grote serre en voldoende daglicht, plaatsgebrek, enz.”

Met de groeilampen kunnen leerlingen het hele jaar rond kweken

Tijdens de zoektocht naar oplossingen kwam Derycke HortiPower groeilampen tegen. HortiPower groeilampen worden o.a. gebruikt in weefselkweek laboratoria, indoor farms en glastuinbouw. Hortipower is een specialist in kweekverlichting om planten beter te laten groeien en ontwikkelen. Lampen zijn verkrijgbaar voor zakelijke klanten en consument. 

Een testopstelling in de klas met kweekverlichting

“De HortiPower groeilampen zijn geoptimaliseerd voor betere plantengroei en ontwikkeling. Inmiddels kweken diverse bedrijven eigen groenten, kruiden of eetbare bloemen in een binnenruimte. Dit kan op een kweektafel, in een groeirek, een magazijn of enkele verdiepingen in een gebouw.” zegt dhr Kuipers medeoprichter van HortiPower. En dit leek De Lage Kouter een super systeem, om zo met leerlingen te kunnen kweken in het schoolgebouw.

“Vorig school jaar startten we een kleine opstelling die we begin dit schooljaar hebben verdubbeld naar deze opstelling (zie foto’s). We kweekte al heel wat sla en heel zaaiden verschillende bloemen. Momenteel testen we lavendel en pittosporum, waarvan we stekken namen. We zijn onder de indruk van de eerste resultaten! Het is heel fijn het hele jaar door te kunnen kweken in de klas!” voegt dhr Derycke enthousiast toe.

"De Lage Kouter is een school met onderwijs op maat voor elke leerling. Een school waar je jezelf kan zijn en waar je kan leren, leven, groeien en ontdekken", aldus Derycke

“Eind volgend schooljaar verhuizen we van lokaal en willen we de opstelling met hydrocultuur opstarten. In tussentijd proberen we deze in het klein op te bouwen zodat we al enkele testen kunnen doen! Hier alleen maar blije gezichten!” besluit dhr. Derycke.

Voor meer informatie:
De Lage Kouter
www.lagekouter.be/wie-zijn-wij 

HortiPower by LuxBalance 
Jille Kuipers
[email protected] 
www.hortipower.com 

Publicatiedatum: