Afriflora ondersteunt jonge meisjes met duurzame menstruatieoplossingen

Onlangs is AfriFlora gestart met een nieuw project voor 1300 meisjes op haar Sher-scholen: Mela for her. Mela (መላ) betekent oplossing in het Amhaars. Een oplossing voor een probleem dat helaas voor veel jonge vrouwen en meisjes in Afrika bestaat: een gebrek aan betaalbare menstruatieproducten.

Voor veel mensen is menstruatie een ongemak en zelfs een taboe. Voor miljoenen meisjes over de hele wereld kan het een belemmering vormen voor onderwijs, gezondheid, zelfrespect en mensenrechten. En voor velen betekent het begin van de menstruatie vaak een verlies van dagen op school.

MELA FOR HER is een Ethiopische startup die vrouwen en meisjes in heel Ethiopië wil helpen aan betaalbare en milieuvriendelijke menstruatieproducten en voorlichting wil bieden. De Sher-scholen en Mela for Her hebben de handen ineengeslagen en met hulp van de Dutch Flower Foundation 1300 meisjes, in de leeftijd van 11-18 jaar, voorzien van een menstruatiepakket. Naast de kits zal een team van experts een groep leraren van de Sher-school opleiden en krijgen alle 1300 leerlingen via de meidenclub een training over menstruele gezondheid aangeboden.

Voor meer informatie:
AfriFlora
www.afriflora.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven