Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Magical tuinhortensia wint Houdbaarheids Benchmark Royal FloraHolland

Magical Hydrangea is weer in de prijzen gevallen. Deze keer was de Magical Evolution tuinhortensia, gekweekt door De Jong Plant, de gelukkige winnaar van de Houdbaarheids Benchmark van Royal FloraHolland.

Rapportcijfer 7,4
In de categorie Hydrangea Macrophylla kreeg de tuinhortensia in potmaat vijf liter een 7,4. Het hoogste cijfer en daarmee won de plant de Houdbaarheids Benchmark. De jury sprak over een mooie plant, die goed doorkleurt en mooi fris groen blad heeft. Ook werd geconstateerd dat ondanks de weersinvloeden de plant toch nog verse nieuwe zuivere bloemen gaf.

Beoordeling tijdens warme zomer ‘22
De jury beoordeelde de planten afgelopen zomer, in juli en augustus. De Hydrangea’s stonden buiten, tijdens zeer warme, zonnige dagen. Het was dus flink water gieten voor de FloraHolland-medewerkers in de testhoek. Sandra Vijverberg- van der Knaap van Magical Hydrangea: “Het waren pittige weersomstandigheden voor bloeiende planten. Des te trotser zijn we dat de Magical Hydrangea deze test glansrijk heeft doorstaan.”

Onderzoeksmethode houdbaarheid
De jury beoordeelde de planten eenmaal per week. Ze keek daarbij onder andere naar de sierwaarde van het blad en naar de bloei. Zodra de plant was uitgebloeid of wanneer de sierwaarde op was, werd de plant afgeschreven. De VBN-afschrijvingskaart was hierbij de leidraad. Aan de hand van de afschrijfdata is de gemiddelde houdbaarheid berekend. Die bleek het langst voor de Magical tuinhortensia geweekt door De Jong Plant.

Bron en voor meer informatie:
www.magicalhydrangea.com

Publicatiedatum: