Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Altanova neemt nertera teelt over van Kooij Nertera Natural

Per 1 januari 2023 neemt AltaNova de Nertera teelt over van Henk Kooij van Kooij Nertera Natural. Hiermee voegt AltaNova weer een bijzonder product toe aan haar kleurrijke assortiment.

Henk Kooij overhandigt symbolisch zijn planten aan Harm (links) en Reinier (rechts) Hoogendoorn

Kooij Nertera Natural uit Ens is wereldwijd de enige producent van Nertera Granadensis Astrid, ook wel Koraalmos genoemd. Per 1 januari volgend jaar neemt AltaNova de gehele teelt van kweker Henk Kooij over, die met pensioen gaat. Daarnaast gaat ook de gehele plantvoorraad en de automatisering over, en komt ook een medewerker die het product en de teelt van deze bijzondere sierplant door en door kent mee. De Nertera teelt is namelijk niet voor iedereen weggelegd; teeltervaring en de juiste omstandigheden zijn nodig om deze unieke planten te produceren. Doordat AltaNova gespecialiseerd is in het kweken van bijzondere (kamer)planten, die niet altijd even eenvoudig zijn om te kweken, past de Nertera naar eigen zeggen perfect in het assortiment.

Koraalmos
Hoewel de Nederlandse naam, Koraalmos, wel doet vermoeden, is de Nertera Granadensis geen mosplantje. Het is een decoratieve en vrolijke kamerplant, die bekend staat als een compact groeiplantje met kleine donkergroene bladeren en een zee aan fleurige oranje, gele of witte besjes. Als de plant niet te warm staat en goed vochtig gehouden wordt (liefst met de voetjes in het water), kan de consument ruim drie maanden van de plant genieten.

Verkrijgbaarheid
De opkweek van de Nertera voor 2023 en 2024 zal nog in de huidige kwekerij in Ens plaats vinden. In december verhuist de afkweek naar de locatie van AltaNova in Zevenhuizen, zodat de producten vanaf daar afgeleverd kunnen worden. De sierplant is jaarrond verkrijgbaar. Nertera is bij AltaNova beschikbaar in potmaat 8 en 12cm. In potmaat 8cm is Nertera verkrijgbaar in drie kleuren: oranje, wit en geel. In potmaat 12cm alleen in oranje.

Over AltaNova
AltaNova is gespecialiseerd in het kweken van bloeiende producten voor ieder seizoen. AltaNova stelt zichzelf de missie juist de ‘niet standaard’ producten, maar ook bijzondere planten te kweken en beschikbaar te maken voor de consument, hoe moeilijk deze ook te telen zijn. AltaNova bestaat uit vijf kwekerijen, waarvan één buitenlandse vestiging in Portugal.

Voor meer informatie:
Alta Nova
Tel.: +31(0)180 634075 
sales@altanova.nl 
www.altanova.eu

Publicatiedatum: