Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oreon ontvangt DLC listing voor watergekoelde LED-Armaturen

De watergekoelde LED-armaturen van Oreon zijn voortaan gekwalificeerd om de DesignLights Consortium (DLC)-listing te ontvangen. “De DLC-listing onderstreept dat onze LED grow lights en waterkoelingstechnologie wordt erkend door een onafhankelijke en gerenommeerde partij”, aldus Twan Mennink, CTO van Oreon.

De DLC is een non-profitorganisatie die energie-efficiëntie, verlichtingskwaliteit en de menselijke ervaring in de gebouwde omgeving verbetert. Energiebedrijven, energie-efficiëntieprogramma's,
fabrikanten, verlichtingsontwerpers, eigenaren van gebouwen en overheidsinstanties werken samen om oplossingen te creëren voor een betere toekomst met betere verlichting.

Vanwege een gebrek aan testmethoden en standaardtestvereisten voor vloeistofgekoelde-armaturen, kon DLC Oreon niet eerder vermelden op hun Qualified Product List (QPL). Hoewel DLC de actief
gekoelde verlichtingsmethode ondersteunde door te zeggen dat vloeistofgekoelde LED's "veelbelovend zijn voor verhoogde efficiëntie en levensduur, evenals het vermogen om restwarmte efficiënter te verplaatsen en te gebruiken in een afgesloten faciliteit", konden er tot voor kort geen watergekoelde LED-armaturen worden vermeld op de QPL van DLC.

De afgelopen jaren heeft Oreon regelmatig contact gehad met DLC om een reeks technische vereisten te bespreken die de eigenschappen van watergekoelde verlichtingsarmaturen correct zouden weergeven. Dit resulteerde erin dat DLC in september 2021 vloeistofgekoelde-armaturen toevoegde aan hun technische vereisten voor LED-gebaseerde tuinbouwverlichting versie 2.1. Tegelijkertijd voerde Oreon intensieve gesprekken met geaccrediteerde laboratoria om hun faciliteiten voor te bereiden op het testen van de prestaties van watergekoelde armaturen volgens DLC-specificaties.

De armaturen van Oreon zijn getest volgens de UL8800-veiligheidsnorm en dragen het ETL-keurmerk, wat bewijst dat ze voldoen aan alle relevante veiligheidsnormen. Daarnaast voldoen de zeer efficiënte Oreonarmaturen ruimschoots aan de DLC-vereisten, wat resulteerde in een DLC-listing voor top light armatuur Monarch.

“We zijn verheugd dat het eindelijk mogelijk is dat onze watergekoelde armaturen op de QPL van DLC kunnen komen te staan. Een goede en terechte beslissing van DLC. Waterkoeling resulteert in compactere armaturen, hogere licht output, betere efficiëntie en de mogelijkheid om overtollige warmte te hergebruiken. Eigenschappen die gunstig zijn voor telers, energiebedrijven en het milieu”, zegt Bill Whittaker, sales manager Noord-Amerika bij Oreon. “De DLC-listing onderstreept deze generieke kwaliteiten van onze armaturen. De combinatie van de eisen van de klant en ons vermogen om lichtspectra op maat te maken, zal ertoe leiden dat een reeks producten in de toekomst wordt
gecertificeerd en aan de QPL van DLC wordt toegevoegd.”

De DLC-website biedt telers een goed gedocumenteerde garantie van efficiëntie voor elk verlichtingsproduct. Whittaker: “Met onze DLC-listing kunnen telers in Noord-Amerika nu kiezen voor een korting van energiebedrijven op de aanschaf van onze DLC-listed armaturen. Veel energiebedrijven structureren kortingsprogramma's voor telers om over te stappen van High Pressure Sodium (HPS) naar energiezuinige LED grow lights om 10-50% terug te verdienen op de initiële productkosten en om de ROI te verkorten.” 

Voor meer informatie:
Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
+31 (0)30 760 0660
info@oreon-led.com
www.oreon-led.com 

Publicatiedatum: