Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Aanzienlijk betere resultaten met nieuwe ijzermeststoffen”

Tholen - Moderne telers staan ​​voor allerlei nieuwe uitdagingen. Als hoogwaardig organischmestbedrijf merkt Biota Nutri dat veel bedrijven worstelen met het schoonhouden van hun water. Nu water steeds schaarser wordt, hergebruiken telers vaker hun drainwater. Om ziekten te voorkomen, is behandeling met ultraviolet (UV) een veelgebruikte methode, maar sommige meststoffen lijken de behandeling te verstoren en het proces minder efficiënt en meer arbeidsintensief te maken.

"Producten met veel organisch materiaal en donkere kleuren lijken het licht van de UV-behandeling te beïnvloeden en de efficiëntie te verminderen", zegt Peter Klein, oprichter en CTO van Biota Nutri. “Dit maakt het voor telers een probleem om af te stappen van conventionele en heldere chemische producten.”


Vergelijking van ijzeroplossingen gedurende een UV-behandeling

"Het is algemeen bekend dat UV-behandelingen de stabiliteit van conventionele ijzerproducten sterk beïnvloedt," stelt Peter. Trots meldt hij dat Biota Nutri na meerdere testen een product heeft kunnen ontwikkelen dat beduidend minder interfereert met de UV-behandeling en geschikt is voor biologische teelt. Het product is nagenoeg volledig transparant wanneer het is opgelost en stabiel tot een pH van 10, waardoor het risico van verstoppingen en bezinking wordt geminimaliseerd.

Stabiliteit van elk product tijdens de UV-behandeling

Een andere uitdaging die het gebruik van het gebruikelijke rode ijzer met zich meebrengt, is kleisedimentatie en schuimvorming in de tank. Volgens Peter hebben conventionele ijzerproducten de eigenschap dat ze bij verdunning uit oplossing raken, waardoor ze naar de bodem zinken en het water en de apparatuur vervuilen. Ook hier scoren de Biota Iron producten het beste in de uitgevoerde testen. Tijdens de verdunningstest in water blijven ze zonder problemen stabiel tot een pH van ten minste 10.

Vergelijking van de stabiliteit van ijzerproducten bij een stijgende pH

De teeltadviseurs van Biota Nutri merken dat veel klanten problemen ervaren bij het toedienen van ijzer aan hun watergift, waardoor het veel tijd en moeite kost om de systemen efficiënt te laten draaien. De mensen van Biota Nutri zeggen dat ze een grote stap hebben gezet door een stabiel ijzer op de markt te brengen, voor gemakkelijker gebruik, zonder effect op de waterkwaliteit en zonder schade aan apparatuur.

Zullen zulke vuile watertanks verleden tijd zijn?

Voor meer informatie:
Peter Klein
Biota Nutri B.V.
peter@biota.nu 
www.biota.nu