Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verwar energiebesparing niet met transparantie van het doek"

Het is geen verrassing dat de vraag naar extra energieschermen “booming” is. Een extra scherm kan veel energie besparen omdat het de isolatiewaarde van de kas verhoogt. De meeste telers gebruiken dat extra schermdoek 's nachts. Dan valt immers de grootste besparing te behalen. Overdag moeten planten maximaal kunnen profiteren van het schaarse zonlicht.

Peter Ollevier van Phormium: ”Vreemd genoeg kiezen telers voor deze toepassing bijna altijd voor een transparant schermdoek. Alsof transparantie en energiebesparing hetzelfde zijn. Begrijpelijk, want energieschermen en transparantie zijn in het verleden altijd verwante onderwerpen geweest. Het tegendeel is echter waar, want gealuminiseerde (niet transparante) nachtschermen zijn qua energiebesparing superieur aan transparante energieschermen.”

Phormium introduceert in deze schermen nu het gebruik van MEP™-technologie. Hiermee zijn vele voordelen te behalen, zoals een betere energiebesparing, lagere warmte-uitstraling, hogere gewastemperatuur, lage licht-emissie en brandvertragend.

Binnenkort worden er meer details onthuld.

Voor meer informatie:
Peter Ollevier
Phormium
Tel.: +32 477 77 32 77
[email protected]
www.phormium.com  

IFG Cresco
­Weverslaan 15
9160 Lokeren
www.ifgcresco.com