Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoneveld Breeding blikt terug op Cyclamen Open Dagen

Eind oktober opende Schoneveld Breeding uit Wilp de deuren van de kassen om te laten zien wat ze in huis hebben. Bezoekers werden ontvangen in winterse sferen voor een rondleiding door de kassen. Daar ontdekten ze alles over de koudetolerante gewassen, maakten ze kennis met de nieuwe tweekleurige Super Serie Fusion en genoten van al het moois dat Schoneveld Breeding in het assortiment heeft. Een korte terugblik.

Cold crops
In deze tijden van wereldwijde energietekorten is het een groot voordeel om gewassen te telen die weinig energie vragen. De koudetolerante Super Serie Mini Winter, Picasso, Macro en Vintro deden bezoekers aan de Cyclamen Open Dagen versteld staan. Schoneveld Breeding ontwikkelde deze gewassen die weinig input van energie nodig hebben. Ze groeien stuk voor stuk uit tot een hoogwaardig kwalitatief product. Deze lijnen zorgen dat de productie ook in het koude seizoen door kan gaan. Het aangepaste teeltprotocol bespreken teeltondersteuners natuurlijk graag met u.

Fusion
Nieuwkomer op de Cyclamen Open Dagen was Super Serie Fusion. Deze grootbloemige Cyclaam werd veredeld uit de welbekende ijzersterke Super Serie genetica. Fusion is een speciale bezienswaardigheid met de tweekleurige bloemen. De serie begint met Fusion Large Neon Pink, een prachtige plant met bloemen in uitgesproken roze en wit, gescheiden door een harde lijn. De ideale bloeitijd van Fusion is vanaf eind september. Hoewel Super Serie Fusion nog niet commercieel verkrijgbaar is, zijn samples al wel verkrijgbaar.

Leopardo
Natuurlijk was Super Serie Leopardo ook present tijdens de Cyclamen Open Dagen. Deze grootbloemige, hittetolerante krachtpatser is inmiddels in 7 kleuren beschikbaar. Leopardo is eenvoudig te telen onder warme omstandigheden. Ondertussen leerde Schoneveld Breeding dat Leopardo vooral stresstolerant is, dat betekent dat deze serie ook uitstekend in koudere streken te telen is. De stressbestendige Leopardo kent een relatief korte productietijd en wordt wereldwijd geroemd om zijn sterke kwaliteiten.

Video’s
Kon u er niet bij zijn tijdens de Cyclamen Open Dagen? Schoneveld Breeding heeft een video voor u waarin u alsnog een kijkje kunt nemen. Wilt u de noviteiten overzichtelijk bij elkaar zien? In een informatieve video van 5 minuten leert u meer over de koudetolerante gewassen, Super Serie Fusion en andere vernieuwingen.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
www.schoneveld-breeding.com

Publicatiedatum: