Brancheorganisaties willen meer compost in substraat in 2025

Compost is een belangrijke hernieuwbare grondstof voor de potgrond- en substraatindustrie. De brancheverenigingen BVOR en VPN (Vereniging Potgronden Substraatfabrikanten) hebben de gezamenlijke ambitie om de hoeveelheid compost in substraten te vergroten.

Een van de doelstellingen van de VPN is het aandeel hernieuwbare grondstoffen in substraten te vergroten. Het doel is tweeledig: voor de professionele markt moet het organisch substraat in 2025 voor minimaal 35 procent uit hernieuwbare grondstoffen bestaan, bij toepassingen in consumentenproducten zelfs 60 procent in 2025.

De BVOR koestert de ambitie meer compost van hoge kwaliteit te produceren en in te zetten in toepassingen met een hoge duurzaamheidswaarde. Vanuit deze ambities vonden VPN en BVOR elkaar in een gezamenlijke doelstelling, namelijk een verdubbeling van het aandeel compost bij de drie verschillende toepassingsgebieden voor substraten: de professionele markt, de consumentenmarkt en het openbaar groen. Beide organisaties en hun leden zijn hiermee aan de slag gegaan. Een aantal uitdagingen vraagt om extra aandacht, niet alleen van de compostsector en de substraatproducenten, maar ook van aanbestedende overheden.

Bron: BVOR 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven