World Kindness Day: 5.000 chrysantenboeketten voor vrijwilligers van de voedselbanken

Afgelopen zondag was het World Kindness Day. Stichting Chryson, het collectief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars, zette ten behoeve van deze speciale dag op vrijdag 11 november 5.000 vrijwilligers van 130 voedselbanken door heel Nederland in het zonnetje. De vrijwilligers die deze vrijdag werken ontvingen een kleurrijk chrysantenboeket om ze te bedanken voor hun doorlopende act of kindness.

Op World Kindness Day wordt wereldwijd opgeroepen om wat aardiger te zijn voor een ander. En hoe kan dat beter dan met bloemen in het algemeen en chrysanten in het bijzonder. De chrysant heeft namelijk een vrolijke uitstraling, is bekend om haar sterke karakter en staat symbool voor geluk. Speciaal voor de vrijwilligers van de voedselbanken werden door bloemverwerker Melle Jongkind uit Aalsmeer 5.000 kleurrijke chrysantenboeketten gecreëerd, bestaande uit een mix van pluis-en troschrysanten en santini’s. TK Koeriers zorgde vervolgens voor verspreiding in heel Nederland.

Voorzitter Jan van Ruyven van Stichting Chryson: ‘Voor het derde jaar deelden wij boeketten uit aan een specifieke groep Nederlanders ten behoeve van World Kindness Day. En hoe ‘kind’ is het werk dat de vrijwilligers van de voedselbanken dag in en dag uit doen? Daarom willen wij hen op deze manier bedanken voor hun belangeloze inzet. Zij maken net als chrysanten het leven kleurrijker en maken echt impact. Met deze actie hopen we mensen te inspireren om wat vaker iets aardigs voor een ander te doen. En dat kan zo simpel zijn als het geven van een bloemetje.’

Bij de voedselbanken werd enthousiast gereageerd op deze blijk van waardering. Leo Wijnbelt van de Vereniging van Voedselbanken Nederland: “We vinden het een bijzonder warm en mooi gebaar dat Stichting Chryson onze vrijwilligers een hart onder de riem steekt met de mooie chrysantenboeketten. Er ligt behoorlijk wat druk op de voedselbanken en daardoor ook op de vrijwilligers. Dankzij hen is het mogelijk dat wij mensen die het nodig hebben kunnen ondersteunen in hun eerste dagelijkse levensbehoeften. We zijn dankbaar voor hun tomeloze inzet en vinden het dan ook prachtig dat zij vandaag op deze manier in het zonnetje gezet worden.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven