Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenteler start met camperverhuur

Jeroen Keijzer verkocht eind vorig jaar zijn kassen. Die runde hij jarenlang samen met onder andere zijn zus. Na deze verkoop zijn ze allebei in de glastuinbouw actief gebleven, maar daarnaast zijn ze ook begonnen met iets nieuws: campers verhuren. Hiervoor is het bedrijf Keijzer Campers opgezet. Sinds dit najaar zijn de eerste drie campers klaar voor verhuur.

“Het is eigenlijk gewoon op ons pad gekomen, net als de verkoop van onze kassen”, zegt Jeroen. Samen met zijn zus runt hij ook het camperverhuurbedrijf. “De mogelijkheid deed zich vorig jaar voor om onze kassen te verkopen. We hoefden niet te verkopen, maar werden na een vraag van een collega wel aan het denken gezet.”

Tomatenervaring
Uiteindelijk werd besloten te verkopen. “We vonden dat we deze kans niet voorbij moesten laten gaan.” Dertig jaar ‘tomatenervaring’ ging echter niet verloren, doordat Noordhuys Tomatoes zich met een vraag melde. “Op zijn verzoek om te helpen bij de grote uitbreiding die ze zijn aangegaan, ben ik ingegaan. Achteraf ben ik daar wel blij mee. Ik vind het tenslotte nog altijd leuk om te doen.”

Voor zus Peggy geldt dat zij ook nog in de tuinbouw actief is. Zij is projectleider voor een project naar groene digitalisering in de Nederlandse glastuinbouw. Zelf heeft Jeroen er recent nog een onderzoeksopdracht bijgekregen. “Het is er voor ons niet rustiger op geworden, maar dat was ook niet onze insteek.”

Waarom campers?
Blijft de vraag hoe Jeroen en Peggy bij campers uitkwamen. “Ik kan er een heel romantisch mooi verhaal van maken, maar ik heb zelf voorheen nog nooit met een camper gereisd”, bekent Jeroen. “Het leek ons leuk om iets te verhuren waar mensen blij van worden. Dat kan met deze campers. Je bezorgt mensen een leuke vakantie.”

Keijzer Campers heeft drie buscampers in de verhuur. “Het voordeel van de buscamper is dat ze gemakkelijk te besturen zijn, en daardoor geschikt zijn voor zowel het rijden in steden als in de natuur.” Een bedrijfspand in De Lier werd betrokken. “In het oosten van Nederland kom je verhuurbedrijven vaker tegen, maar in deze regio een stuk minder.” Ambitie om net zo groot te worden in de campers als in de tomaten is er niet. Verwacht dus geen 10 hectare campers. “Het is voor ons een tweede business. Hoe het gaat lopen, dat gaan we zien. Ik vind hoe het nu gaat met de campers en mijn werk in de kas alleen maar leuk en divers.”

Voor meer informatie:
Jeroen en Peggy Keijzer
Keijzer Campers
Lierweg 22 A11
2678 CW De Lier
06 11 04 85 47
[email protected] 
www.keijzercampers.nl