Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ondanks grote vertraging

Nederlandse teler in 'wietproef' blijft hoopvol over start

De start van het Nederlandse Experiment Gesloten Coffeeshop is de afgelopen jaren telkens opgeschoven. Twee jaar terug zou er al cannabis van tien geselecteerde telers te koop moeten zijn bij coffeeshops, maar de 'wietproef' heeft nogal wat voeten in de aarde. EenVandaag vroeg bij teler Bart Vollenberg na hoe het ervoor staat. 

De overheid hoopt het tweede kwartaal van 2023 te kunnen beginnen met de volgende fase van de wietproef. Iets wat volgens Vollenberg veel telers niet gaat lukken. "Ik zie legale wiet eind 2023 in de winkels liggen. De allerlaatste telers komen er begin 2024 bij", verwacht hij. 

In de kas van de teler, tevens eigenaar van een coffeeshop in Almere, is nog geen cannabis te vinden. De kas staat op een geheime locatie. De teler kan, net als zes andere collega's, nog niet starten omdat hij geen bankrekening heeft. Ook Bibob-procedure, waarin de geselecteerde telers doorgelicht worden, duurt lang. 

Ondanks alle vertraging wil de teler positief blijven. Wel zegt hij lachend dat hij 'zich zou schamen' als 'de Duitsers' straks eerder legale cannabis hebben. 

Bij EenVandaag toont de burgemeester van Breda, één van de tien deelnemende gemeentes, zich ongeduldig. Hij wil in zijn stad al starten. Teler Vollenberg uit Almere vindt dat geen goed idee. Hij vreest problemen met de openbare orde als iedereen naar Breda komt voor wiet. 

Over de laatste vertraging werd door de overheid dit voorjaar gecommuniceerd in een Kamerbrief. Ingezet wordt op de start in het tweede kwartaal van 2023

Bron: EenVandaag

Publicatiedatum: