Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Record hoeveelheid deelnemers aan GrootGroenPlus

Het klinkt bijna vreemd op deze plaats met goed nieuws te beginnen, maar toch kan GrootGroenPlus van afgelopen week als dusdanig gekwalificeerd worden. Er was veel (internationaal) bezoek, standhouders waren happy en bovendien was het deelnemersveld groter dan ooit. Met 235 standhouders, t.o.v. 200 vorig jaar is een record gebroken, we hadden zelfs een wachtrij', zo laat de organisatie bij monde van Chantal van Kuyck weten. Fun fact: "We hadden dit jaar voor het eerst meer dan 1 km gangpad."

Klik hier voor onze fotoreportage


Martin Ramondt van Gebr. Weststrate stond op de beurs voor de promotie van hun opmaat gemaakte veldheftrucks en opzet apparatuur.


Jim Hendrikx, de jongste ondernemer van de hele beurs, van Power Plantz met een mooie Osmanthus Burkwoodii en Eleaegnus Ebbingei.

Boomkwekerij is, behoudens enkele bedrijven, vooral een buiten-aangelegenheid. Dat biedt het evidente voordeel dat de sterk gestegen stookkosten een minder urgent probleem vormen. Telers waren dan ook niet uitgesproken pessimistisch of zelfs maar gepreoccupeerd met de crisis in de glastuinbouw, maar zorgen zijn er wel. Zo is de run op planten, die men in het eerste Covid-jaar meemaakte, wel voorbij, en kijkt men angstvallig naar de inflatie en de aanstormende recessie. Ook is het zo dat kwekers vorig jaar nog vaak in de luxepositie verkeerden feitelijk al uitverkocht te zijn, nu is dat niet meer het geval. Daar staat dan weer tegenover dat en boomkweker, heel anders de bloemenman, minder vastzit op een week of zelfs op maanden.


Anton van der Zalm van Armada Breeding ging op bezoek bij Ronald Hertog.


Daphne Hooi en Wilbert van Luenen van Wilbert Stek stonden er met een breed assortiment van jonge planten die samen met goede service en een sterke prijs-kwaliteitsverhouding hun weg vinden naar klanten over de hele wereld.

Klik hier voor onze fotoreportage