Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miscanthus in beeld

Afgelopen week zijn er op verschillende plekken tv-opnames geweest met aandacht voor de plant Miscanthus. Dit is ter aanleiding van het stuk in het AD van 2 weken terug tijdens de Plantariumbeurs. In de opnames is onder andere gefilmd bij Schiphol. Hier liggen proefvelden van een paar hectare Miscanthus. 

In Greenport Boskoop hebben ze een opname gemaakt bij De Jong Plant in Boskoop over de Miscanthus Eco2Grass. In deze uitzending is een interview gedaan met Luisa Trindade, Prof. Dr. Ir. (Full Professor Bioresources Breeding and Genetics. Group Leader Biobased Economy) van de WUR in Wageningen. Zij heeft al een aantal jaar onderzoek gedaan naar de Miscanthus.

De aflevering was donderdag 15-9 om 18:15 te zien bij EenVandaag op NPO1.

Micanthus groeit als kool, heeft de energetische waarde van steenkool en kan verbouwd worden onder de aanvliegroutes van Schiphol, waardoor het vliegverkeer minder hinder ondervindt van ganzen, stelt De Jong Plants.  "De vogels, die in groten getale in de buurt van Schiphol neerstrijken om te foerageren, houden namelijk niet van dit gewas. Miscanthus, is de naam van deze plant, ook wel olifantsgras genoemd. In ruwe vorm kan dit rietachtige gewas dienen als stalstrooisel of kachelbrandstof, maar na bewerking zijn er ook bouwmaterialen, papier, bioplastics of biobrandstoffen van te maken."

Voor meer informatie:
De Jong Plant B.V.
Alfensvaart 11
2771NM, Boskoop
+31(0)172 210 115
[email protected] 
www.dejongplant.nl

Publicatiedatum: