"Het is een kaartenhuis dat instort en dan staan we nu nog pas aan het begin, ben ik bang"

"Elke week krijg ik wel weer een prijsverhoging binnen, hetzij van het transportbedrijf of uitzendbureau dan wel de potgrondleverancier of een andere partij." Aan het woord is kweker Annemiek Hofland. Zij geeft op verzoek van VNO-NCW een gezicht aan de verontrustende cijfers dat een kwart van de ondernemers in de energie-intensieve sectoren verwacht dit jaar al serieus verlies te draaien als gevolg van de extreem gestegen energieprijzen.

Frank en Annemiek Hofland op de Autumn Fair 2021 

Hofland Flowering Plants uit Naaldwijk is een familiebedrijf dat al 122 jaar bestaat. "Mijn broer en ik zijn de 5e generatie. Wij kweken tuin- en kamerplanten waarvan de prijs veelal wordt bepaald door het aanbod op de markt. Het krijgen/vragen van een hogere verkoopprijs is daarom niet vanzelfsprekend zoals onze leveranciers dat wel kunnen. Het is lastig om de prijsverhogingen door te voeren in onze verkoopprijs. We gaan met elkaar dan ook een heel spannend najaar tegemoet. We maken ons buitengewoon veel zorgen om onze sector, maar ook over andere sectoren waar vergelijkbare problemen spelen."

In de bijdrage gaat Annemiek ook in op hoe de problemen bij glastuinders de hele keten raken. Lees hier de hele bijdrage. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven