Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ziekten en plagen opsporen met scoutplatform

Iedere teler houdt graag overzicht op wat er gebeurt in zijn gewassen. Daarom zorgen veel telers ervoor dat er regelmatig wordt gecontroleerd. Natutec Scout is een hulpmiddel, ontwikkeld door Koppert, waarmee elke teler gebruik kan maken van de voordelen van alle controledata op een centrale plek.

Om tegemoet te komen aan de manier van werken van telers, biedt Natutec Scout vier verschillende manieren om de gegevens in te voeren:

  • Observeren met pen en papier: schrijf je observaties op zoals je gewend bent en voer je bevindingen in. Leg ze eenvoudig en direct vast in Nature Scout via de handmatige invoermodule. Invoeren is makkelijker en sneller dan in Excel door alle voordelen en hulpmiddelen die Nature Scout biedt.
  • Voer je bevindingen in met de mobiele Nature Scout app - beschikbaar voor zowel Android als iOS. Hier kun je je observaties vastleggen, je locatie aangeven en notities en foto's toevoegen als je informatie wilt aanvullen over je observatiesessie. Deze data worden dan geĆ¼pload naar het dashboard.
  • Automatische detectie van wittevliegen door de Horiver Scanner: gebruik maken van de kracht van Artificial Intelligence (AI) voor het automatisch tellen van wittevliegen bespaart een hoop tijd en werk als je de wittevliegen telt op Horiver-kaarten. Maak een foto van de Horiver-kaart en je bent klaar.
  • Importeren van historische controledata met behulp van de Excel-import mogelijkheid: Je kunt makkelijk observatiedata van meerdere jaren (zowel gemiddelden als bijzonderheden) inladen in Natutec Scout. Je krijgt dan ook de mogelijkheden om trends te ontdekken, hotspots en andere belangrijke gebeurtenissen in de IPM van de gewassen. 

De observatiedata zijn overdraagbaar. Daardoor is eenvoudig met deze kennis te werken door iedereen binnen het bedrijf en door de externe consultant(s).

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
koppert.com

Publicatiedatum: