Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uitreiking op Floriade Expo 2022

Winnaars twaalfde productcompetitie Limonium, Dahlia, Aster en Nerine bekend

Fers flowers uit Hillegom, Weijers Blooming Dahlias uit Noordwijkerhout, VOF Kwekerij Zomervlinder uit Ter Aar en De Wit Nerine uit Heemskerk zijn de winnaars van de voorlaatste productcompetitie in The Green House bij Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De in totaal 119 inzendingen uit Nederland, Duitsland en Kenia zijn verwerkt in een kleurrijke presentatie, die het publiek in de komende dagen volop kan bewonderen.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en George Franke, secretaris van de Nederlandse Tuinbouwraad, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Greenhouse de prijzen uit. De drie beste inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de vorm van een bij in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.  

  • De eerste prijs van de productgroep Limonium is uitgereikt aan Fers Flowers uit Hillegom voor Limonium sinense 'Pineapple Diamond' met een score van 9.40. 
  • De eerste prijs van de productgroep Dahlia is gewonnen door Weijers Blooming Dahlias uit Noordwijkerhout voor Dahlia 'Fairway Pilot' met een score van 9.40.  
  • De eerste prijs van de productgroep Aster was voor VOF Kwekerij Zomervlinder uit Ter Aar voor Aster (Novi-Belgii Grp) 'Astee Parade' met een score van 9.20.
  • De eerste prijs van de productgroep Nerine viel ten deel aan De Wit Nerine uit Heemskerk voor Nerine (Companion Grp) 'Desi' met een score van 9.65.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten; van productie tot afzet.   

Floriade Excellence Award 2022 
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Winfried Versluis, bestuurslid van Stimuflori reikte de award uit aan De Wit Nerine uit Heemskerk voor hun Nerine (Companion Grp) 'Desi'.
Het juryrapport sprak van een product dat niet alleen uitzonderlijk van kwaliteit is, maar dat er óók door zijn zeer onderscheidende kleur uitspringt! De mooie vorm en stevige steel met veel knoppen maken hem tot een echte topper, die zijn plaats in de binnen- en buitenlandse markt zeker zal vinden. 

Consumentenkeuring  
Limonium 'Safora Lilac' van Klaver Flowers uit Heerhugowaard, Dahlia (Decorative Grp) ‘Mister Frans’ van F. van der Vlugt uit Hillegom en Nerine (Bowdenii Grp) 'Elegance Pinkfire' van Kwekerij Tunezo uit Heemskerk zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 30 inzendingen met de hoogste scores uit drie van de vier gehouden productcompetities.  

De laatste productcompetitiedag vindt plaats op dinsdag 27 september a.s. en betreft Chrysant pluis, Hippeastrum, Overige herfstbloemen en najaarsbloeiende kamerplanten. Aanmelden kan via https://competitions.floriade.com/ 

De agenda van de competitiedagen is te vinden onder: https://floriade.com/nl/deelnemen/productcompetities/agenda-productcompetities/  

Voor meer informatie: 
Floriade Expo 2022
www.floriade.com/nl/ 

Publicatiedatum: