Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers in media: "Ik hoop dat ik het red"

De campagne van de glastuinbouw om opnieuw aandacht te vragen voor de gevolgen van de energiecrisis komt goed op gang. Telers hebben Den Haag overstelpt met protestbrieven, een petitie is in gang gezet en niet-vakmedia halen veel verhalen van telers in nood aan. In dit artikel een kort overzicht, in navolging op een groot overzicht gisteren

RTV Drenthe sprak met alstroemeriakweker Rick Melenhorst uit Erica. Hij zet de kas koud deze winter. "Binnen een jaar tijd is de kostprijs voor energie in deze kas gestegen van 175.000 euro naar drie miljoen." De kweker hoopt dat hij het redt. 

Chrysantenkweker Marcel Leeuwis zagen we al vaker voorbijkomen de afgelopen tijd. Zo liet hij al eens optekenen dat hij 'zijn oplossing, 'Groningen open', graag terug had gezien op tv.' In het Brabants Dagblad wijst hij er nog maar eens op dat 'hij nog nooit zo'n groot probleem heeft gehad'. De teler sluit de kas in Tuil. 

Op Twitter laat kweker Hans Hendriks zien dat hij zijn best doet niet alleen over de crisis na te denken.

Publicatiedatum: