Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

College Kaag en Braassem verdiept zich in situatie van de glastuinbouw

Het college van Kaag en Braassem bracht op 30 augustus een bezoek aan het teeltbedrijf van Arjan Noordam. Dit werkbezoek werd georganiseerd op verzoek van regio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland. De potplantenteler besprak met het college de pittige uitdagingen waar hij met zijn bedrijf vandaag de dag voor staat.


 
Burgemeester Heijstee-Bolt en de wethouders Kistemaker, Peters Adrian, Van Egmond en Van Duin brachten dinsdag 30 augustus een bezoek aan de terrasplantenkwekerij van Arjan Noordam. Voorzitter Jacco Vooijs heette de groep welkom in de glastuinbouw en gaf aan vereerd te zijn dat het eerste werkbezoek van het nieuwe college van Kaag en Braassem in de glastuinbouw plaatsvond. “Zeker in deze onrustige en onzekere tijden stellen wij het bezoek aan een tuinbouwondernemer door het college zeer op prijs”, aldus Vooijs.  

Duurzame glastuinbouw
Arjan Noordam nam het gezelschap mee voor een rondleiding over zijn mooie bedrijf. Tijdens deze rondgang heeft de teler aan kunnen geven welke zaken er spelen op het gebied van energie, huisvesting, arbeid en water. Deze onderwerpen werden voor zowel het eigen bedrijf als voor de sector in bredere zin besproken.
Aan de hand van het boekje ‘Gaan met die circulaire kas, samen gezonder en gelukkiger’, dat Glastuinbouw Nederland eerder dit jaar publiceerde, werd afsluitend besproken wat de glastuinbouw op gebied van energie kan betekenen voor de samenleving.

Glastuinbouw Nederland regio Aalsmeer kijkt terug op een zeer geslaagd bezoek. Vooijs: “Dit is een typisch voorbeeld van samenwerken aan een duurzame glastuinbouw!”

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: