Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
productcompetitie Floriade Expo 2022

Jury- en consumentenerkenning voor kwekers lelies en grassen

Moerman Lilium uit De Lier en Meiland vaste planten BV uit Hillegom zijn de winnaars van de elfde productcompetitie in The Green House bij Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De in totaal 54 inzendingen uit Nederland en Japan zijn verwerkt in een aansprekende show, die de komende week te bewonderen is.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Hermen de Graaf van Stimuflori, reikten tijdens een bijeenkomst in The Green House de prijzen aan de inzenders van de winnende producten uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een gouden, zilveren of bronzen Floriade Award in de vorm van een bij en een hierbij behorend certificaat. 


Marianne Stolze van Moerman Lilium

De eerste prijs van de productgroep Lelie is uitgereikt aan Moerman Lilium uit De Lier voor Lilium (Oriental Grp) ‘Roselily Samantha’ met een score van 9.53.


De winnaars van Meiland vaste planten

De eerste prijs van de productgroep Grassen is gewonnen door Meiland vaste planten BV uit Hillegom met Miscanthus sinensis ‘Rosi’ met een score van 9.40.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.  

Floriade Excellence Award 2022 
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Hermen de Graaf reikte de award uit aan Yusuke Ueta uit Kochi, Japan voor Lilium nobel 'Mimori'. Het juryrapport sprak van een voor Europa totaal nieuw product. Hij is prachtig qua samenstelling en vorm, mede door de vele gelijke bloemen op een tak. Als zodanig heeft deze lelie veel mogelijkheden in gebruik en is uitermate geschikt voor boeketten, bloemwerk en bruidsboeketten. De jury is ervan overtuigd, dat 'Mimori' ook in Europa een mooie toekomst voor zich heeft.  


De Excellence award was voor lilium Noble Mimori 

Consumentenkeuring  
Lilium (Oriental Grp) ‘Anouska’ van Moerman Lilium uit De Lier en Chasmanthium latifolium van Meiland vaste planten BV uit Hillegom zijn beide met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 20 inzendingen met de hoogste scores uit de twee gehouden productcompetities.  

De volgende productcompetitiedag vindt plaats op woensdag 7 september a.s. en betreft Limonium, Dahlia, Aster en Nerine. Aanmelden kan via https://competitions.floriade.com/ 

De agenda van de competitiedagen is te vinden onder: https://floriade.com/nl/deelnemen/productcompetities/agenda-productcompetities/ 

Voor meer informatie:
Floriade Expo 2022
www.floriade.com/nl/

 

Publicatiedatum: