Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik heb altijd geleerd dat je heel goed en vooral hard tegen de wind in kan fietsen"

Kweker breidt bedrijf uit om voorsprong te pakken

RM Plants in Aalsmeer druk bezig met de uitbreiding van 3 naar 6 hectare. Het nieuwe moderne bedrijf wekt straks zelf de eigen elektriciteit op, wordt verwarmd met warmtepompen en uitgerust met een ondergrondse waterberging. Eigenaar Rémi van Adrichem vertelt erover in een interview van Greenport Aalsmeer: “De mogelijkheid deed zich voor en die hebben we met beide handen aangegrepen.”


Rémi op Trade Fair Aalsmeer 2019

RM Plants is een kwekerij gespecialiseerd in de import, op- en afkweek van tropische en mediterrane planten. Het bedrijf bestaat bijna 12 jaar en is sinds 2014 gevestigd aan de Meerlandenweg in Amstelveen. Directeur en eigenaar  Rémi van Adrichem is verantwoordelijk voor de overall leiding en de operatief commerciële kant van het bedrijf. 

Uitbreiding was voor de kweker geen doel op zich. Maar de mogelijkheid deed zich voor en die greep hij met beide handen aan. “We zijn door de jaren heen gegroeid en zaten – qua oppervlakte – een beetje aan het einde van onze groei: we hadden meer ruimte nodig! Een tweede locatie op een andere plek, zag ik niet zitten. Maar toen er achter ons huidige bedrijf een stuk grond van 3 hectare beschikbaar kwam, kwam dat perfect uit.”

Kopie
Op dit stuk grond verrijst een nieuwe kas, die volgens Rémi een kopie is van de kas die er al staat: een allround kwekerij met verschillende klimaatzones (mediterraan en tropisch) die qua licht, temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk te sturen zijn zodat ze het klimaat kunnen nabootsen dat voor de planten het beste is. De kas wordt volledig duurzaam ingericht. Ze gaan hun eigen elektriciteit opwekken, zodat ze volledig zelfvoorzienend kunnen zijn. Daarnaast gaan ze de kas niet verwarmen met gas, maar met warmtepompen. “We gaan voor 95% van het gas af en voor die laatste 5% zijn we ook nog met een oplossing bezig. Maar dat kost iets meer tijd om dat te realiseren. Verder houden we nog wel een noodinstallatie die op gas draait voor het geval het een keer enorm vriest en we moeten bij verwarmen.”

Lees hier het hele interview waarin Remi onder meer ook ingaat op wateropslag, de grotere presentatie- en showruimte die er bij komt voor productpresentaties en de crisisonderwerpen energie en ook arbeid. 

 

Publicatiedatum: