Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

200ste Stefix 135 afgeleverd bij boomkwekerij E. van Dijck

Vorige week is de 200ste Stefix 135 worteldoek veegmachine afgeleverd bij boomkwekerij E. van Dijck. Om deze mijlpaal te vieren ontving Glenn van Dijk een taart uit handen van Sander Zuidgeest van Steenks Service.

Schone vloeren zijn noodzakelijk
E. van Dijck is een boomkwekerij gevestigd in Zundert. De kwekerij is gespecialiseerd in het telen van coniferen en heesters. Dit wordt gedaan in een kas en diverse buitenvelden. In de kas en buiten wordt gekweekt op worteldoek teeltvloeren. Een brandschone werkomgeving is bij van Dijck erg belangrijk om zo planten van goede kwaliteit te kunnen kweken.

Bij E. van Dijck boomkwekerij werden de vloeren schoongehouden met een borstelveger. Hier werden de vloeren niet echt schoon van, omdat het vuil alleen werd verplaatst en de gaatjes in het doek juist werden dicht geveegd. Verder kostte dit veel arbeid, omdat hier veel tijd in ging zitten. Volgens Glenn van Dijck is de Stefix 135 de ideale oplossing hiervoor. "De Stefix 135 maakt de vloeren echt schoon. Dit komt doordat het vuil wordt opgeveegd en het stof wordt opgezogen", aldus Glenn. Daarnaast geeft Glenn aan dat mensen handen niet tegen de Stefix 135 op kunnen werken. Met een capaciteit van 10.000 m2 per uur is de worteldoek veegmachine veel sneller.

Mijlpaal
Met de verkoop van de 200ste Stefix 135 wordt een mijlpaal bereikt voor de worteldoek veegmachine die is geïntroduceerd in 2016. De machine is door Steenks Service speciaal ontwikkeld voor het rijden en vegen op teeltvloeren van worteldoek binnen en buiten de kas. Daarnaast is het ook mogelijk om de gewone betonvloer, straat en asfalt te vegen. De vraag naar de machine is ontstaan vanuit worteldoek kwekers en teeltvloer leveranciers.

Na 6 jaar kan er volgens Steenks geconcludeerd worden dat de Stefix 135 een groot succes is wereldwijd. Sander Zuidgeest: "De machine werkt uitstekend en behoeft weinig onderhoud. Ook wordt de machine steeds doorontwikkeld om deze met de tijd mee te laten gaan. Zo kunnen we met deze machine op naar de volgende 6 jaar."

Voor meer informatie:
E. van Dijck boomkwekerij
boomkwekerij@evandijck.nl
www.evandijck.nlSteenks Service
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl

 

 

Publicatiedatum: