Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toine Overgaag, Westerlay Orchids

Bromelia's zijn een ideale investering gebleken voor deze Californische orchideeënkweker

"We zijn erg blij met de feedback op onze bromelia-rassen," vertelt CEO van Westerlay Orchids Toine Overgaag. Deze Californische orchideeënkweker, gevestigd in Carpinteria, is begin 2021 begonnen met het kweken van bromelia's op 0,4 ha kas. Hij legt zich daarbij toe op toe op variëteiten die nog niet algemeen verkrijgbaar zijn op de Noord-Amerikaanse markt en in een iets grotere potmaat.


Toine Overgaag

"Het voelt alsof de markt iets nieuws en fris wil en wij zijn in staat om dat te bieden," vervolgt Overgaag. Deze tropische planten, zowel bloeiende als niet-bloeiende soorten, zijn naar eigen zeggen in teelt en logistiek goed vergelijkbaar met de phalaenopsis.

"We hebben het idee dat de markt absoluut meer van onze bromelia's kan hebben en we zijn actief op zoek naar extra ruimte," vervolgt Overgaag, die sinds 2009 aan het hoofd van het bedrijf staat. "Een uitbreiding mag echter niet ten koste gaan van de phaleanopsis en daarom hebben zoeken we naar extra meters."

"De grootste uitdaging is het verkrijgen van jonge planten. De productie van uitgangsmateriaal,  in het bijzonder dat van nieuwere rassen, is langzamer verlopen dan we hadden verwacht."

Westerlay produceert meer dan 4 miljoen orchideeën per jaar op 7,2 ha. Het bedrijf bedient markten in het westen van de VS.

Voor meer informatie:
Westerlay Orchids
3504 Via Real, Carpinteria, Californië
+1 805 684 5411
www.westerlayorchids.com