Als scholier werken in de glastuinbouw kan ook op kantoor

Bij Bunnik Plants in Bleiswijk worden 70 tot 80 verschillende soorten kamerplanten geteeld. Op jaarbasis zijn dat in totaal over alle locaties 30 miljoen planten. Manon (21) heeft een tussenjaar en werkt als receptioniste bij Bunnik Plants. Ze beantwoordt telefoon, ontvangt klanten en voert orders in. Volgend schooljaar start zij de een opleiding Tuinbouw.
 
In haar Vlog uit de Kas vertelt ze over wat er op de verschillende locaties en afdelingen gebeurt en welk werk scholieren met name doen in de productie als vakantiewerk. Bekijk de vlog hieronder.Manon is deze zomer één van de vloggers in de serie waarin scholieren laten zien hoe leuk het is om in de glastuinbouw te werken tijdens de zomervakantie of in het weekend. Ze vertellen meer over hun werkzaamheden en waarom ze voor deze baan hebben gekozen. Met de vlogs, financieel mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt, wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en afwisselend het werk in en om de kas is. De vloggers motiveren en inspireren op deze manier leeftijdsgenoten voor het werken in de glastuinbouw.

Vlog uit de Kas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter, TikTok en Facebook! De komende weken zijn de vloggers:

  • Ties is 15 en werkt bij Kwekerij Duijvestijn
  • Ole is 19 en werkt bij Deliflor Chrysanten
  • Jordi is 18 en werkt bij Bernhard Kwekerijen

Bron: Glastuinbouw Nederland

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven