Tien maanden berichtgeving Glastuinbouw Nederland over energiecrisis

Het is inmiddels tien maanden geleden dat de eerste verontruste signalen naar buiten kwamen over de stijgende gasprijzen. Sindsdien is de situatie voor glastuinbouwbedrijven vrijwel voortdurend verslechterd. In een PDF-document geeft belangenbehartiger Glastuinbouw Nederland inzicht in de ondernomen acties.


Gasprijsontwikkeling Title Transfer Facility, het Nederlandse gashandelsplatform dat ook Europees van groot belang is, afgelopen jaar. Klik hier voor vergroting. 

De onzekerheid op korte en langere termijn, de rap afnemende liquiditeit op veel bedrijven en zeker ook de negatieve impact op de energietransitie domineerden vanaf september 2021 moment de agenda van Glastuinbouw Nederland. Intensivering van de lobby, uitvoerig overleg met politiek en ketenpartners en gerichte communicatie met achterban en media zijn daar concrete voorbeelden van.

Op de foto voorzitter Adri Bom-Lemstra tijdens een van haar vele optredens voor de camera in de afgelopen tien maanden.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.