productcompetitie Floriade Expo 2022

Telers in de prijzen met exoten, snijanthurium, potorchidee en potanthurium

Aichi pref. Takashi Fujii uit Aichi, Japan; HouwenPlant uit Hoek van Holland; VG Orchids uit De Lier en Anthogether Bouman Anthuriums uit Berkel & Rodenrijs zijn de winnaars van de achtste productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De in totaal 80 inzendingen uit Nederland, België, Zuid-Afrika en Japan zijn verwerkt in een show.


De 1e prijs productgroep Exoten ging naar Aichi pref. Takashi Fujii uit Aichi Japan voor de Gloriosa superba 'Zen' met een score van 9.43.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Jan Willem Griep, directeur speciale projecten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Greenhouse van de wereldtentoonstelling de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat. 

De eerste prijs van de productgroep Exoten viel ten deel aan Aichi pref. Takashi Fujii uit Aichi uit Japan voor Gloriosa superba 'Zen' met een score van 9.43.

De eerste prijs van de productgroep Snijanthurium is gewonnen door Anthogether Bouman Anthuriums voor Anthurium (Andreanum Grp) 'Extase' met een score van 9.40. 

De eerste prijs van de productgroep Potorchideeën was voor VG Orchids De Lier voor Phalaenopsis nr. 366353 met een score van 9.48.

De eerste prijs van de productgroep Potanthurium is uitgereikt aan HouwenPlant uit Hoek van Holland voor Anthurium (Andreanum Grp) 'Micra' met een score van 8.60.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.


Links: 1e prijs potanthurium voor HouwenPlant uit Berkel & Rodenrijs, rechts: 1e prijs potorchidee VG Orchids uit De Lier

Floriade Excellence Award 2022
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Voorzitter Wim Kea van Stimuflori reikte de award uit aan Anthogether Bouman Anthuriums voor hun Anthurium (Andreanum Grp) 'Extase' (snijanthurium). Het juryrapport sprak van een product dat door zijn prachtig wit-groene kleur een enorme aanvulling op het sortiment is en uitstekend past in de huidige 'groene' trend. Omdat de bloem schuin op de steel staat, krijgt de uitstraling nog meer exposure. Het is een sterke soort, die zichzelf goed zal verkopen en dat is niet alleen om zijn naam.


Niet alleen ging de 1e prijs productcompetitie snijanthurium naar Anthogether Bouman Anthuriums, maar zij pakten ook de Floriade Excellence Award 2022

Consumentenkeuring 
De potanthurium Anthurium 'Summer Love' van Anthuriumkwekerij Evanty, de exoot Protea cynaroides van FreshCap, de snijanthurium Anthurium (Andreanum grp) 'Safari' van Antogether Bouman en de potorchidee Dendobrium nobile 'Sunny Eyes' van De Hoog Orchids zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 35 inzendingen met de hoogste scores uit de vier gehouden productcompetities. 

De volgende productcompetitiedag vindt plaats op woensdag 10 augustus a.s. en betreft Delphinum, Anjers en pothortensia's.

Aanmelden kan via: https://competitions.floriade.com/ 

Klik hier voor de agenda van de competitiedagen.  

Bron: Floriade Expo 2022


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven