Ron van der Voort, ROVO plant

"Kas in de mist zetten middels fogging helpt uitstekend tegen Sciara"

Tholen - Als je last hebt van ongewenste beestjes in de kas, is spuiten een voor de hand liggende oplossing. Maar soms werkt dat gewoon niet goed genoeg, en moet je op zoek naar een andere manier. Ron van der Voort kan erover meepraten: hij had last van Sciara muggen in de kas en met spuiten konden de vliegen niet worden uitgeroeid. Vandaar de keuze om een powerfogger in te zetten.

“Zo konden we heel de kas in de mist zetten, om het probleem grondig aan te pakken,” vertelt Ron. Daarbij is in de fogger gebruikgemaakt van een mix, afwisselend de middelen Vertimec en Decis. “Wij zijn met de powerfogger heel erg geholpen. Je komt er nooit 100 procent van af, maar sinds we wekelijks zijn gaan behandelen is het grootste euvel wel verholpen.”

Alles meepakken
Bijkomend voordeel van de wekelijkse behandelingen – ’s avonds wordt het apparaat in gang gezet en na 4 à 5 uur inwerken is het gepiept – is dat je alles meepakt. “Ook de mineervliegen en andere plagen, zoals luizen, rupsen en trips.”

Voorheen werden de ongewenste gasten in de kas bespoten, maar op een warme zomerdag drogen de middelen zo snel op dat ze hun werk niet goed kunnen doen. “Nu doen we een hele behandeling, waarbij we bijvoorbeeld ook onder het blad komen. Met de powerfogger pak je echt elk hoekje van de kas mee. Dat is zeker belangrijk met die vliegjes, die zich graag verstoppen onder een pot of tussen het gewas.”

Volledig over op powerfogger
De nieuwe methode bevalt zo goed, dat bij de insectenbestrijding alleen nog maar de powerfogger wordt ingezet, spuiten doen ze niet meer, vertelt Ron. “Nu hebben we weliswaar meer middel nodig omdat we een groter oppervlak behandelen, maar als je dat afzet tegen de tijdwinst, reken je het zo rond. We zetten de machine in het midden van een afdeling van 2 hectare neer, en binnen twee uur staat alles blank met het middel, waarna het apparaat vanzelf weer uitschakelt.”

Spaanse margrieten
Met dank aan de powerfogger staan de Spaanse margrieten van Ron er netjes bij. Op 4 ha teelt hij perkgoed in een kas waar voorheen amaryllissen stonden. Het uitleverseizoen loopt van maart tot en met juni. In september gaan de eerste stekken er weer in.

Voor meer informatie:
Ron van der Voort
ROVO plant
Zanddijk 52
2691PH 's Gravenzande
Tel.: +31 (0)6 23824588
info@rovoplant.nl
www.rovoplant.nl

Jos Veugen
Frans Veugen Bedrijfshygiëne B.V.
Platinastraat 9
6031 TW Nederweert
Tel.: +31 (0) 495 46 01 88
info@fransveugen.nl
www.fransveugen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.