Bulgarije wil Nederlandse tuinbouwervaring en -technologieën gebruiken

Bulgarije wil de samenwerking met Nederland op het gebied van land- en tuinbouw ontwikkelen en verdiepen: meer Nederlandse technologieën en knowhow gebruiken. In de week van GreenTech Amsterdam bezochten viceministers van Landbouw Ivan Hristanov en Momchil Nekov de tuinbouwbeurs en Wageningen University & Research, zo valt te zien en te lezen op Agroberichten Buitenland. 

Bulgarije wil 'een zeer productieve en duurzame landbouwsector tot stand brengen'. Het land ziet potentieel in de sector om werkgelegenheid te bieden die ontvolking van het platteland kan tegengaan en een goed inkomen voor telers kan garanderen, die kwaliteitsproducten produceren met een minimum negatieve impact op het milieu. Teneinde deze ambitieuze doelen te bereiken wil Bulgarije actiever met Nederland samenwerken.

Het bezoek van het team van het ministerie had tot hoofddoel de Nederlandse expertise te bestuderen op het gebied van glastuinbouw van groenten in het kader van energiezuinige en efficiënte productie en de kennis van Bulgarije op dit gebied te presenteren.

Naar aanleiding van de gesprekken werd een Nederlandse bedrijfsmissie in de groenten en fruit waardeketen van 11 t/m 14 oktober 2022 afgesproken.

Bron: Agroberichten Buitenland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven