Touchstone wint eerste plaats in Lily League 2022

Na drie jaar is de Lily League terug van weggeweest én is er een nieuwe nummer 1. Touchstone is verkozen tot populairste lelie cultivar van dit moment. Zambesi, een OT en winnaar van Lily League 2018, en Diantha, een dubbel-bloemige Oriental, zijn de nummers 2 en 3.

Ook de Lily League heeft last gehad van corona. De lijst van de 50 meest populaire soorten heeft, samen met de Dutch Lily Days, een pas op de plaats gemaakt in 2020 en 2021. Bloeiend en geurend gewas moet je fysiek beleven, zo was de initiator van mening. Dit jaar had de Dutch Lily Days wel doorgang en zijn alle bezoekers bij Onings Holland gevraagd om te stemmen op hun 5 favoriete leliesoorten. Toch konden degenen die niet in staat waren om de Dutch Lily Days te bezoeken online hun stem uitbrengen.

Schoonheid en toepasbaarheid
Dankzij een mix van kwekers, handelaren, bloemisten en andere ‘leliegebruikers’ in binnen- en buitenland, is de samenstelling van de ranglijst gebaseerd op zowel schoonheid als toepasbaarheid in meerdere opzichten. Het resultaat van de Lily League 2022 is een representatieve lijst van 50 leliesoorten die op dit moment de toon zetten in de internationale leliebranche. De complete top-50 is vereeuwigd op een prachtige poster, die kan worden aangevraagd bij Onings Holland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.