Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenTech Innovation Award binnengesleept door Biobest's Micromus-System

Micromus-System, het nieuwe biologische bestrijdingsmiddel van Biobest ter bestrijding van alle veel voorkomende bladluissoorten in bedekte teelten, heeft vorige week de GreenTech Innovation Award gewonnen voor het meest revolutionaire idee. 

"We zijn erg blij dat we deze prijs hebben gewonnen, waarbij alle sleutelelementen zoals onderzoek, ontwikkeling en innovatie worden erkend die helpen de sector toekomstbestendig te maken en bijdragen aan de duurzaamheid ervan", vertelt Ines de Craeker, Product Manager beneficial insects bij Biobest. 

"Micromus-System is een generalistische predator - en de eerste commercieel beschikbare bruine gaasvlieg in Europa - die op weg is om een sleutelrol te gaan spelen in de bestrijding van bladluizen. Nu het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen steeds verder wordt beperkt, zal dit nieuwe product een belangrijke rol spelen in de biologische bestrijding van deze veel voorkomende plaag."

Zowel de Micromus adulten als de larven jagen op bladluis en kunnen een belangrijke rol spelen bij het beschermen van de teelt van groenten, zacht fruit, siergewassen en medicinale cannabis. De vraatzuchtige adulten leven aanzienlijk langer dan andere commerciële bladluisbestrijders en werken binnen een breder temperatuurbereik en hebben maar weinig prooi nodig om te overleven, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan op het gebied van bladluisbestrijding.

"Hoewel er meer dan 15 verschillende soorten bladluis voorkomen in bedekte teelten, zijn parasitaire bestrijdingsmaatregelen vaak soortspecifiek", legt Ines uit.  "Micromus is een robuuste predator die zich voedt met alle veel voorkomende bladluissoorten, zelfs uitdagende soorten waarvoor geen commerciële parasitoïde beschikbaar is.

"Micromus is complementair en compatibel met bestaande oplossingen.  Om bestrijdingsprogramma's te optimaliseren wordt een strategie aangeraden waarin bladluisparasitoïden worden gecombineerd met generalistische predators, zoals Micromus." 

Micromus-System wordt geleverd in Biobest’s nieuwe 100% biologisch afbreekbaar verpakking. Ontworpen om het uitzetten van gaasvliegen te optimaliseren en tegelijkertijd de afvalverwerking te vereenvoudigen, aangezien de verpakking tussen de gewassen af kan breken. 

Monitoringsysteem met vangplaten genomineerd
Het scoutingsysteem Trap-Eye van Biobest die geïntegreerd plaagbeheer (IPM) automatiseert en nauwkeuriger, schaalbaar en betaalbaar maakt, was geselecteerd voor de GreenTech Concept Award als meest veelbelovend nieuwe idee.  De lancering van dit systeem, waarvoor een octrooi is aangevraagd, staat voor 2023 gepland.

"Hoewel Trap-Eye de Concept Award niet heeft gewonnen, zullen telers dankzij deze innovatie een gedetailleerd inzicht krijgen in de dynamiek van plagen in kassen, zonder dat ze tijd en geld hoeven te investeren in opleiding van personeel, het handmatig tellen of het invoeren van gegevens", vertelt Sam Gui, Market Development Manager voor hightech IPM bij Biobest. "Dit innovatieve systeem zal net zo goed werken in lowtech plastic tunnels als in hightech kassen."

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com

Publicatiedatum: