Spint- en galmijten bestrijden met breed werkend contactmiddel

Bij de hoge temperaturen van de afgelopen weken en de komende week ontwikkelt zich een aanwezige spint- en/ of galmijtenpopulatie vaak razendsnel. Zo snel zelfs dat de aanwezige nuttige insecten het niet bij kunnen benen en er behoefte is aan een aanvullende selectieve correctiebespuiting. Dit gaat bijzonder goed met het insecticide Naturalis-L, stipt men bij HortiPro aan. 

Naturalis-L is een gewasbeschermingsmiddel van natuurlijke oorsprong (GNO) op basis van een insect parasitaire schimmel (Beauveria bassianastam ATCC 74040) met een 'erg goede werking' op verschillende soorten spint- en galmijten. (kasspint-, bonenspint-, anjerspint- & tomatengalmijt etc.)

Het middel werkt op basis van contact. Het is dus uitermate belangrijk de te bestrijden spint- en galmijten goed te raken, stipt men aan. Door de oliedispersie (OD) formulering van Naturalis-L wordt het spinsel dat nimfen en adulten van de spint- en galmijten produceren afgebroken, waardoor de Beauveria-schimmel beter contact kan maken met het te bestrijden insect. Daarnaast bevordert de oliedispersie de uitvloeiing van de spuitoplossing wat ook de raakkans verbetert. De olie die in Naturalis-L gebruikt wordt is 'een erg milde olie waarvan nagenoeg geen schade te verwachten is.' Dat neemt niet weg dat bij geen ervaring een proefbespuiting wordt geadviseerd door het team van HortiPro.

Naturalis-L werkt breed tegen spint- & galmijten, witte vlieg, trips en wolluis en is goed in te passen in een geïntegreerd systeem. Nuttige insecten ondervinden niet of nauwelijks een nadelig effect van een bespuiting met Naturalis-L, is de ervaring van HortiPro. Naturalis-L mag toegepast worden in de bedekte teelt van sierteeltgewassen en vruchtgroenten en de bedekte en onbedekte teelt van klein fruit (aardbei, bessen, druiven en braam- & framboosachtigen). Het middel mag 15 keer per 12 maanden ingezet worden tot een maximum van 1,5 liter per ha per toepassing. Er kunnen dus gedurende het jaar meermaals verschillende blokbespuitingen uitgevoerd worden. Het middel is vrij van MRL, geeft geen residu en staat op de SKAL inputlijst. Een bijkomende voordeel van Naturalis-L is dat het, in tegenstelling tot andere Beauveria bassiana stammen, prima gecombineerd kan worden met zwavel, volgens het team van HortiPro.


Naturalis®-L

Heliosol is een 100% natuurlijke uitvloeier op basis van terpenen uit dennenhars. HortiPro wijst erop dat het middel 'een enorme toegevoegde waarde' geeft bij spint- en galmijtbestrijdingen met Naturalis-L. Door de toevoeging van Heliosol wordt er 'een hele mooie homogene spuitoplossing verkregen die erg mooi uitvloeit' en hierdoor op plekken komt waar de spint- en galmijten zich schuilhouden.

Voor een goede spint- en galmijtenbestrijding adviseert HortiProj voor zowel Naturalis-L alsook voor Heliosol 150 ml op 100 liter water te doseren en de bespuiting in de vroege ochtend of late middag/begin van de avond uit te voeren. De beste effecten worden verkregen bij een blokbespuiting van 3 bespuitingen met een interval van 5-7 dagen.

Voor meer informatie:
HortiPro
info@hortipro.com
www.hortipro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven