Goede start GreenTech doorgezet op dag 2

Tholen - "Het leek wel een tsunami." Eén van de standhouders op GreenTech Amsterdam was aan het eind van dag 1 nog steeds positief verrast door de onverwachts grote aanloop aan het begin van de internationale tuinbouwbeurs.

Die tendens zette zit gisteren op dag 2 voort. Opnieuw was het in de beurshallen 'gezellig druk', waarna later op de middag de drukte zich verplaatste naar diverse stands waar er geborreld werd en nog weer later naar buiten bij conferentiecentrum RAI, voor de standhouders-borrel. Alternatieven waren er ook genoeg: varen met klanten bijvoorbeeld over de Amsterdamse grachten. Of elders gezellig dineren en borrelen met klanten.


Tim Huijben van Viscon kon niet wachten om aan het bier te gaan. ’s Middags werd er bij Viscon geborreld op een VIP-event op de stand.

Als we de tussenbalans opmaken dan is er dit jaar weer sprake van een 'echte GreenTech' na de tusseneditie van vorig jaar. Gedurende de dag verdeelden de bezoekers zich, net als op dag 1, over de drie beurshallen in de RAI. Daar kregen zij alle gelegenheid om met de ruim 450 exposerende bedrijven bij te praten en her en der ook de nodige nieuwe producten en innovaties tegen te komen. Gisteren gaven we er al vier weg in een eerdere update.

Het snelgroeiende team van Growfoam nam een nieuwe line-up foamteeltsubstraten mee, met daarin een vernieuwde plug, dunne schuimvellen en een vormvrij schuimsubstraat dat op maat te maken is.

Nieuw was ook de beursindeling op GreenTech. In vergelijking met de corona-editie van 2021 is de beurs (gelukkig) weer flink in omvang gegroeid, maar wie nog met de plattegrond van 2019 in zijn hoofd liep moest ook even omschakelen. De beurs is iets compacter opgezet, terwijl er naar verluidt ten opzichte van 2019 toch een vijftigtal extra bedrijven een stand zouden hebben geboekt.

Door de compacte beursindeling hoeven bezoekers, en standhouders die even een rondje maken, minder grote afstanden af te leggen. Dat komt, zo was de inschatting van diverse standhouders, het maken van meer dan één rondje door bezoekers ten goede. 

Bij Horti XS werd een project in Irak besproken. Dennis Flaton (2e van links) en zijn gasten op de stand

Vooraf waren er wat zorgen over het aantal internationale bezoekers dat naar Amsterdam zou komen. Afgaand op de geluiden van diverse standhouders en voorzichtige eerste observaties van onze redactie zijn er toch heel wat 'internationalen' naar Nederland gekomen. Sowieso Amerikanen en Canadezen, maar bijvoorbeeld ook de al aangekondigde delegatie met hoogwaardigheidsbekleders uit de Verenigde Arabische Emiraten en Kazachstan. Die delegatie deed op de dinsdag enkele standhouders aan.


In hal 1 hielp zorgde de Multifan-ventilator van Vorstermans voor wat verkoeling

Wij proberen met camera en kladblok vandaag nog iedere standhouder even aan te doen en gaan niet weg zonder foto voor onze fotoreportage, dus 'strike a pose'. De afgelopen twee dagen zijn we hiermee als vanouds alvast begonnen. Tot op de beurs of in onze stand, bij ingang K (de stapels handboeken zijn niet te missen. Neem zeker één of enkele exemplaren mee).


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.