HortiFootPrint Calculator genomineerd voor ‘GreenTech Innovation Award’

LetsGrow.com zal van 14-16 juni aanwezig zijn op de GreenTech Amsterdam. Een onderdeel van deze beurs is de terugkerende prijsuitreiking voor het meest innovatieve product. LetsGrow.com is trots om met de HortiFootprint Calculator genomineerd te zijn voor de ‘GreenTech Innovation Award 2022’. Andere genomineerden in deze categorie zijn Biobest Group en Organifarms GmbH. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de openingsceremonie van de GreenTech Amsterdam op 14 juni.

De HortiFootprint Calculator, ontwikkeld in samenwerking met MPS, is een innovatieve softwaretool die de CO2-voetafdruk van de tuinbouwproductie meet en de inzichten biedt die nodig zijn om een succesvolle duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te meten, met bijbehorende impact. Het instrument meet de koolstofvoetafdruk van de tuinbouwproductie op basis van input zoals energieverbruik, meststoffen en verpakkingsmateriaal. Een functie voor scenario-analyse maakt het snel en gemakkelijk om de impact te berekenen van veranderingen die in de toekomst in deze input worden aangebracht.

Plastic of papier?
In 2021 hebben verschillende telers de tool getest, zo ook Ammerlaan-Sosef. Deze potplantenkwekerij vindt duurzaamheid erg belangrijk binnen hun bedrijf en probeert dit door te voeren in hun dagelijkse bedrijfsvoering. De HortiFootprint Calculator helpt het bedrijf om de duurzaamheidsfactor van hun bedrijf in perspectief te plaatsen door hen inzicht te geven in veranderingen in de teelt en productie van hun producten. "Je kunt bijvoorbeeld van tevoren zien, als je de plastic verpakking verandert in een papieren verpakking, welke impact dat zal hebben op de voetafdruk. We investeren in duurzame middelen en we proberen de boodschap over te brengen aan de consument: dit is duurzaamheid”, zegt Gertjan Sosef, mede-eigenaar van Ammerlaan-Sosef.

Winny van Heijningen, Sales Manager van LetsGrow.com, heeft samen met Raymond Scheepens van MPS de HortiFootprint Calculator mogen presenteren tijdens het pitchmoment voor de jury afgelopen maand. "Wat deze tool echt innovatief maakt, is de mogelijkheid om verschillende scenario's te simuleren om te zien hoe veranderingen in productiemethoden de CO2-voetafdruk zouden veranderen. Je kunt zien hoe je voetafdruk groter of kleiner wordt als je van energiebron verandert, andere meststoffen gebruikt, overstapt van plastic naar composteerbare verpakkingen, enzovoort. Dit levert cruciale informatie op om gericht te kunnen investeren voor het grootste effect", aldus Winny en Raymond.

LetsGrow.com is benieuwd welke innovatie de winst gaat binnenslepen en kijkt uit naar de openingsceremonie op 14 juni.

Voor meer informatie:
HortiFootprint Calculator 
MPS
+31(0) 174 615 715
LetsGrow.com
+31(0) 10 460 81 88
www.hortifootprintcalculator.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven