Vijfhonderd leerlingen op bezoek bij de tuinbouw

Vijfde editie Green Unplugged van start

Op donderdag 9 juni start de vijfde editie van Green Unplugged. Bijna vijfhonderd leerlingen van middelbare scholen uit de regio’s Amsterdam, Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek, Westland en Oostland gaan de komende weken op bezoek bij tuinbouwbedrijven bij hen in de buurt.

Via Green Unplugged maken leerlingen en hun docenten kennis met de groene sector. Naast een rondleiding op een tuinbouwbedrijf, krijgen leerlingen twee groene workshops, bijvoorbeeld over Flower Design, voeding, internationale handel, DNA, social media, vloggen, logistiek, techniek en marketing.

Uitbreiding
Er is dit jaar gekozen voor maar liefst zeven dagen Green Unplugged: drie voor de zomervakantie (9, 16 en 23 juni) en vier na de zomervakantie (22 en 29 september en 6 en 13 oktober). Nieuw is ook dat Green Unplugged voor de eerste keer in de regio Westland en Oostland zal plaatsvinden. Volgens Jacqueline Kroon van Glastuinbouw Nederland, een van de organisaties achter dit initiatief, zijn veel leerlingen nog nooit op een tuinbouwbedrijf geweest: “Green Unplugged is voor veel jongeren echt een eerste kennismaking met de sector. We willen ze zelf laten ervaren hoe divers de tuinbouw is. Het enthousiasme bij de deelnemende scholen en bedrijven is in ieder geval groot: we zijn dit jaar van vijf naar zeven donderdagen gegaan en pakken er ook een andere regio bij. Scholen die nog mee willen doen met Green Unplugged na de zomer, kunnen zich nog bij ons aanmelden!"

Deelnemende bedrijven
Dit jaar doet er een recordaantal bedrijven mee, te weten Nolina Kwekerijen, VDE Plant, Naktuinbouw, Waterdrinker, Schenkeveld tomaten, Van Rijn Roses, Raadschelders Varens, Nieuwkoop Europe, Parfum Flower Company, Via Roma, Bunnik Vriesea, Bosman Van Zaal, Hilverda De Boer, FM Group, Schreurs Rozen en Dümmen Orange. Ook JUB Holland, Looye Kwekers, Fred. De Meulder, Royal van Zanten, Takii Europe, CJ Vianen Flowerexport, Vireo Plant Sales/HPD Potplanten, CS Weijers & Zn., Power Grow Paprika's en Van der Slot Tulips hebben hun medewerking toegezegd en de lijst is nog steeds groeiende.

De organisatie van Green Unplugged is dit jaar in handen van Yuverta mbo Aalsmeer (voormalig Wellantcollege) en Glastuinbouw Nederland in samenwerking met Greenport Aalsmeer. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Colland Arbeidsmarktfonds.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven