Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luiten Kwekerij groeit naar ruim vijf hectare

Tholen - Zo’n 4,5 jaar geleden is Kwekerij Luiten ingetrokken in een nieuwe kwekerij in Pijnacker. Het betrof toen reeds een forse uitbreiding, van 1,7 ha naar 3 ha, maar toch is het eigenlijk alweer te klein. De afgelopen periode zag men door groeiende volumes van diverse retailorders en daghandellijnen steeds meer een gebrek aan ruimte ontstaan en kwam men vooral in de knel in de verwerkingsruimte, die momenteel 3.330 m2 meet.

“Dit heeft ons toch doen besluiten om eens om ons heen te kijken”, vertelt kweker Jeroen Soeterbroek, “en gelukkig konden we in Pijnacker een geschikt perceel vinden. Deze heeft een oppervlakte van bijna 120.000 m2 en op dit moment bouwen wij er een kwekerij van 52.000 m2 met een verwerkingsruimte van 6.900 m2.”

Met de uitbreiding hoopt Kwekerij Luiten nog efficiënter te kunnen werken en meer ruimte te creëren voor zowel de mediterrane import als de Yucca productie. De kwekerij zal worden voorzien van een beton eb- en vloedvloer. Daarnaast krijgt de verwerkingsruimte 2.725 geïntegreerde zonnepanelen in het deksysteem. Verder krijgt men de beschikking over 9 laad- en losdocks om nog grotere volumes in korte tijd te kunnen laden en lossen. In de Yucca afdeling is bovendien gekozen voor insectengaas, waardoor diverse insecten nog beter buiten de deur gehouden kunnen worden. 

De planning is om einde van het jaar al te starten met het oppotten van de eerste Yucca’s. De huidige kwekerij staat in de verkoop, voor meer informatie hierover kan men terecht bij Vellekoop makelaardij - onteigeningszaken.

Voor meer informatie:
Luiten Kwekerij
Hoefslag 2A
2641 ZZ Pijnacker
Tel.: +31 (0)10 521 36 43
[email protected]
www.luitenkwekerij.nl