Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Infosessie over verwachte IMVO-wetgeving voor telers en handelaren in sierteelt

Doet u als sierteler zaken in internationale ketens of hebt u veel afnemers in de retail? Dan krijgt u op termijn te maken met striktere eisen op het vlak van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Brussel werkt aan wetgeving die retailers en groothandelaren verplicht om na te gaan hoe u invulling geeft aan een duurzame bedrijfsvoering. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk komen vanaf 2023 al met regels hieromtrent.
 
Om u tijdig te informeren over dit onderwerp vindt op dinsdag 7 juni van 15:00 tot 16:30 uur een online informatiesessie plaats, bedoeld voor telers en handelaren in de sierteelt. De informatiesessie wordt georganiseerd door de Vereniging Groothandelaren in Bloemisterijproducten, Glastuinbouw Nederland en Royal FloraHolland. Tijdens de sessie zullen IDH en FSI toelichten wat ondernemers in de sierteelt de komende jaren te wachten staat op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO).

Due diligence
Belangrijk onderdeel van een duurzame verantwoorde bedrijfsvoering is due diligence, wat in het Nederlands ‘gepaste zorgvuldigheid’ betekent. Hierbij draait het erom dat je als sector en als bedrijf inzichtelijk maakt wat de risico’s voor mens en milieu zijn binnen de keten en welke acties bedrijven ondernemen om die risico’s te verkleinen of weg te nemen. Due diligence vraagt dus om een keten die zijn verantwoordelijkheid neemt, transparant is en verantwoording aflegt. Dat past in de lijn van Verantwoorde Glastuinbouw.
Tijdens de informatiesessie zullen enkele groothandelsbedrijven toelichten hoe zij IMVO-risico’s in de keten in kaart willen gaan brengen en wat zij daarbij van telers verwachten. Ook komen twee telers aan het woord. Kalanchoëteler André Lankhaar zal iets vertellen over de stekproductie van zijn bedrijf in Tanzania en met welke IMVO-risico’s hij daar te maken heeft. Alstroemeriateler Karolien Tesselaar zal haar ervaringen met footprinting delen, een tool waarmee de duurzaamheid van de bedrijfsvoering kan worden aangetoond.
Weten wat de verwachte IMVO-wetgeving voor u als sierteler gaat betekenen? Geef u dan op voor deze gratis informatiesessie.

Bron: Glastuinbouw Nederland

 

Publicatiedatum: