Deeltijdstudent bij Inholland Rens Muller over zijn ervaring met werken en leren

"Goed om jezelf te blijven uitdagen naast je huidige baan"

Op dit moment zit Rens Muller in zijn derde jaar van de deeltijdopleiding Tuinbouw & Agribusiness aan de Hogeschool Inholland in Delft. Naast deeltijdstudent werkt hij ook al 2,5 jaar bij Globe Plant als teeltmedewerker. Na het afronden van zijn mbo-opleiding is hij gaan werken, maar toch twijfelde hij of een hbo-opleiding niet iets voor hem was. “Ik had alleen geen zin om vijf dagen naar school te gaan, dus een voltijdopleiding was geen optie voor mij.” Na het bekijken van de mogelijkheden stuitte Rens uiteindelijk op de deeltijdopleiding in Delft.

Praktijk koppelen aan theorie
Rens: “De opleiding sluit perfect aan op hetgeen ik wil leren. Ik kan namelijk alle onderdelen die tijdens de opleiding aan bod komen toepassen tijdens mijn werk.” Tijdens deze opleiding krijgt Rens de mogelijkheid om praktijk te koppelen aan de theorie. Een goed product, nieuwe businessmodellen en innovatie op gebieden als management, technologie, automatisering, logistiek, internationalisering en duurzaamheid zijn minstens zo bepalend voor succes. Rens: “Ik heb altijd de behoefte om te blijven groeien en om meer kennis op te doen. Uiteindelijk ambieer ik een functie waarbij ik dit papiertje ook echt nodig heb.”

Discipline 
Om de week heeft Rens vier uur les in Delft. Tijdens deze lessen wordt alle theorie behandeld. “Het is soms wel erg pittig dat je naast je baan ook moet studeren. Ik werk zelf 40 uur per week en in de avonden zit ik dus ook wel vaak te blokken. Dit vraagt wel een hoop discipline.” Rens merkt dat er in zijn klas veel jonge tuinders kiezen voor een deeltijdopleiding. “Vaak willen ze toch ook een hogere functie binnen het bedrijf waarin ze werkzaam zijn en daarnaast is het ook wel lekker voor de centjes!” 

Rens moet nu nog anderhalf jaar en dan heeft hij zijn studie voltooid. “Het is heel fijn als ik deze studie heb afgerond, want naast alle kennis heb ik ook weer mijn netwerk uitgebreid met collega-studenten en branchegenoten!” 

Open Avond
Op woensdag 8 juni nodigt Hogeschool Inholland Delft geïnteresseerden uit om sfeer te proeven op de locatie.Tijdens deze openavond staan 2 deeltijd studies centraal namelijk: de 2-jarige Brancheopleiding Glastuinbouw van Inholland Academy & de 4-jarige Deeltijdopleiding hbo Tuinbouw en Agribusiness. Ook benieuwd hoe het is om een deeltijdopleiding te volgen aan Hogeschool Inholland Delft? Ga dan naar www.inholland.nl/openavond en meld je aan voor de Open Avond van 8 juni.

bron: Inholland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven