PLNTS.com zet ieniemienie kamerplantjes in de webshop

Na de lancering van de uiterst zeldzame Monster Obliqua Peru, een kamerplant met een verkoopprijs van €1000,-, heeft PLNTS.com opnieuw iets bijzonders in de webshop, namelijk ieniemienie plantjes.

Van weefselkweek naar kamerplant
De weefselkweekplant wordt geleverd in een gesloten reageerbuis en wordt hierin geënt op een speciale voedingsbodem van gel-achtige structuur. Deze gel bevat onder andere stoffen waardoor de plantengroei wordt gestimuleerd. De plant moet onder steriele omstandigheden blijven groeien, daarom mag de reageerbuis niet geopend worden totdat de plant groot genoeg is om te potten. Een weefselkweek plant kan een half jaar tot een jaar in het reageerbuisje blijven, mits de groei dit toelaat. Wanneer de plant te groot wordt voor de buis, is het tijd om het weefselkweek plant te verpotten in een terrarium of pot. 

Op dit moment biedt PLNTS.com drie soorten weefselkweek aan, waaronder een weefselkweek variant van de zeldzame Philodendron McDowell. Mede-eigenaar van PLNTS.com Jesse Mostert ziet een grote belangstelling voor het experiment en sluit niet uit dat er binnenkort meerdere planten in de vorm van weefselkweek aan het assortiment van PLNTS.com toegevoegd zullen worden.

www.plnts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven