Raymond van Gils over OFA

Rozeninkoper goed geholpen met 'Vandaag voor Morgen'

Raymond van Gils is al jaren rozeninkoper bij OZ Hami. Voorheen werkte hij voor Hamifleurs in Naaldwijk en sinds de overgang naar OZ Hami werkt hij ongeveer 2 dagen in Aalsmeer en 3 dagen in Naaldwijk. Hij koopt dagelijks de rozen in voor met name de groothandel; rechtstreeks bij kwekers én op drie veilingklokken (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg). Zodra Online Flower Auction (OFA) van start gaat op 9 juni gaat hij inkopen via OFA. Hoe kijkt hij naar deze nieuwe klok?

Data gedreven werken
Bij OZ Hami werkt men datagedreven, waardoor het bedrijf redelijk goed kan inschatten wat er nodig is. "Het ‘Vandaag voor Morgen’ principe van OFA is dan ook heel prettig", weet Raymond. "Natuurlijk is het verse handel en soms lastig in te schatten maar door de data-analyses weet ik vooruit al wel wat ik zo ongeveer nodig heb en op deze manier kan ik vandaag alvast de handel voor morgen inkopen."

Gewoontes doorbreken
Natuurlijk kan Raymond zich voorstellen dat het lastig kan zijn voor sommige kopers om de manier waarop ze nu werken te doorbreken en soms wordt er ook door kopers puur op bestelling gekocht. Maar hij verwacht dat als het aanbod op OFA goed en interessant is de kopers vanzelf aansluiten. Zelf is Raymond al vanaf het begin meegenomen in de plannen van OFA en waardeert hij het dat de initiatiefnemers hun nek durven uit te steken voor de branche en op deze manier zaken versneld willen veranderen. Belangrijk is volgens hem dat kwekers en kopers hierin gaan samenwerken.

Aftuin
Wat Raymond betreft is vooral het aftuin veilen een enorm voordeel. "Geen onnodige product stromen meer, een verser product en flexibelere werktijden voor het personeel. Door deze voordelen haal je onnodige kosten uit de keten."

Een andere voorbeeld is dat hij vrijdag al kan inkopen, de handel alvast in de webshop kan zetten en maandag al voor 6 uur de rozen in huis heeft, waardoor hij snel kan schakelen.

Klik hier voor meer informatie over OFA & de mogelijkheid u in te schrijven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven