Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Senten transformeert trosrozenkas naar moderne kwekerij voor waterplanten

Bosman Van Zaal is onlangs gestart met de ombouw van een trosrozenkas naar een moderne kwekerij voor waterplanten. “Het hele proces wordt goed begeleid. Voor ons was het erg fijn dat ze mee zijn geweest tijdens het bekijken van bedrijven voordat we tot koop zijn overgegaan”, aldus Brian Van Senten, directeur bij Van Senten Waterplantenkwekerij. Volgens planning gaan de eerste planten in mei de kas in.

Van Senten is in 1965 opgericht door Johan van Senten en staat nu onder leiding van zijn zoons Jan en Daan van Senten en kleinzonen Brian en Martijn van Senten. Momenteel heeft het bedrijf een vestiging in Vinkeveen en in Aalsmeer. Door de groei van het bedrijf en de stijgende woningbouw in de regio, moest er worden gezocht naar een nieuwe locatie. Bosman Van Zaal heeft het project begeleid en heeft geadviseerd waar de wensen het best gerealiseerd konden worden.

Aanpassingen
Er is gekozen voor de locatie aan de Hoofdweg in Kudelstaart, omdat dit precies tussen de locaties Vinkeveen en Aalsmeer in ligt. Bovendien had de trosrozenkas al het juiste oppervlakte en de juiste hoogte en kon het dus met relatief weinig sloopwerk geschikt gemaakt worden. Er zijn verschillende constructieve aanpassingen doorgevoerd, zoals het plaatsen van nieuwe glasgevels en doorgangen. Ook zijn er nieuwe betonpaden aangelegd.

Teeltgericht
Doordat Van Senten een assortiment heeft van 250 verschillende planten wordt de kas in Kudelstaart ingericht voor een specifiek gedeelte van het assortiment. Dit betreft voornamelijk de langzaam groeiende planten (1-jarige teelt). Er is gekozen om de langzaam groeiende soorten naar Kudelstaart te verplaatsen, omdat dit minder arbeidsintensief is. Er is gekozen om voor de hele 6.000 m2 roltafels te gebruiken in plaats van staande tafels, zoals op de huidige locaties. Zo wordt de arbeidsintensiviteit verder verlaagd.

Van Senten heeft altijd een verwarming in de tafels liggen om het water op te warmen en zo een ideaal microklimaat bij de plant te creëren. Op de huidige locaties in Vinkeveen en Aalsmeer liggen deze slangen in de tafel. Voor Kudelstaart is er gekozen om deze in een tempex bodem te verwerken en daarbovenop het zeil met water aan te leggen. Daarnaast is de kas voorzien van een nieuw kasverwarmingssysteem, bestaande uit een boven- en een onderverwarming, geschikt voor de verschillende afdelingen.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4 
1432 DG Aalsmeer
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Van Senten Waterplantenkwekerij
Legmeerdijk 129
1432KA Aalsmeer
+31 (0)20 647 73 62
info@vansenten.nl
www.vansenten.nl

Publicatiedatum: