Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tellingen op nuttige schimmels en bacteriën brengt échte waarden van weerbaarheid in beeld"

Fusarium, rhizoctonia, pythium, het zijn allemaal wortelziekten die soms moeilijk onder controle te houden zijn. De preventieve inzet van nuttige schimmels en bacteriën kan de plantweerbaarheid verbeteren. Groen Agro Control levert analyse om in het geleverde materiaal, of in het substraat of in water deze organismen te kwantificeren. Zo weet u welke hoeveelheid er in de verpakking zit en bijvoorbeeld wat er nog in leven is in het substraat of in drainwater. Zo kunt u vaststellen of een nieuwe dosis alweer nodig is of wellicht leeft er nog voldoende.

Groen Agro Control meet vooral in kiemgetallen dus daarmee de echte levende waarden in kolonie vormende eenheden per ml of gram. Het monster wordt op voedingsbodem gezet en na enkele dagen kan men zo tellen hoeveel Bacillus spp., Trichoderma spp,, melkzuurbacteriën en dergelijke aanwezig is. "We adviseren daarbij OOK de telling te laten doen van algemene bacteriën, schimmels en gisten. En altijd de analyse op belangrijke wortel ziekten. De inzet van nuttige bio dient vanzelfsprekend meetbaar te zijn in een lagere infectiedruk van schadelijke wortelziekten. Zo kunt u van alle kanten in het wortelmilieu zien hoe de inzet van nuttige organismen voor uw gewas werkt."

Lees hier verder op de website van Groen Agro Control.

Voor meer informatie:
Groen Agro Control
i[email protected]
www.agrocontrol.nl

Publicatiedatum: