Eerste planten Boers Tuinbouw komen los uit nieuwe kas

Tholen - Geheel volgens planning is de nieuwe kas van Boers Tuinbouw in gebruik genomen. "De start is positief geweest, materialen werden op tijd geleverd en omdat het niet echt koud geweest is bleven de stortcentrales open en konden we op tijd beton storten."

Samen met vader Gerrit en broer Leon runt Gijs Boers het nieuwe bedrijf aan de Raaphortslaan 1C in Monster. Naast de 'oude' tuin aan de Monsterseweg is recentelijk vijf hectare extra glas overgenomen van voormalig paprikateler Theo van Wingerden. Deze wordt in twee fases gereed gemaakt voor de potplantenteelt. Op deel 1 wordt nu dus al geraapt, in kas nummer 2 is afgelopen week het pad gestort en volgt de komende weken de vloer. De hoop is hier in mei de eerste planten te kunnen poten.

"We zijn vooral erg blij met de betonvloer, qua interne logistiek maakt dat het werk echt heel veel makkelijker. Nu de handel nog, die valt de afgelopen dagen een beetje tegen. Het is mooi weer geweest, de planten zijn hard gegaan. Het aanbod is daarom groot, maar het voorjaar lijkt nu niet door te zetten."


Fase 2

De hoofdteelt op de nieuwe tuin is osteospermum, verder staan er veel calibrachoe, fuchsia en petunia. "De afgelopen tijd is erg hectisch geweest, maar mede dankzij een aantal studenten met een tussenjaar zijn alle werkzaamheden toch goed doorgelopen." Voor meer informatie:
Boers Tuinbouw
Monsterseweg 94
2691 JK 's-Gravenzande
info@boerstuinbouw.nl
www.boerstuinbouw.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven