Highlights open dagen Primula Paradiso bij Schoneveld Breeding

Het jaar begon bij Schoneveld Breeding kleurrijk met de Primula Paradiso Open Dagen. Vanaf week 3 tot en met week 10 bekeken kwekers en jonge plantenkwekers zowel online als offline verschillende producten. Naast alle kleuren van de verschillende series, waren er ook vergelijkingen met andere rassen en technische proeven te zien.

Schoneveld Breeding Primula acaulis
Schoneveld Breeding is een vrij jonge, maar sterk groeiende, speler in de veredeling van Primula acaulis. Een van de redenen hiervoor is de gemakkelijke teelt van Primula acaulis Paradiso. Dit product is uiterst betrouwbaar en verkrijgbaar in een zeer compleet basisassortiment.

Product met toekomst
Het belangrijkste kenmerk van Primula Paradiso is de gelijkmatige groei en compacte plantbouw. Ook is het een uniform product in groei en bloei binnen en tussen de verschillende kleuren. Opvallend is de minimale behoefte aan remstoffen en de uitstekende houdbaarheid. Primula Paradiso is hierdoor een duurzaam product met een mooie toekomst in het verschiet.

Primula Paradiso
Tijdens de open dagen konden bezoekers alle Paradiso-series in volle bloei zien. Voor het vroege seizoen is er Paradiso Early, gevolgd door Paradiso Mid voor het middenseizoen en Paradiso Late voor het late seizoen. Paradiso Perola is een sterke polyanthus-serie binnen het assortiment. Alle series zijn verkrijgbaar in frisse kleuren. De planten zijn geschikt voor potmaat 9-12 centimeter.

Verbeteringen en vernieuwingen
Schoneveld Breeding is een bedrijf dat constant innoveert. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen gaande binnen de verschillende series. Zo zijn Paradiso Mid Yellow en Paradiso Mid White dit seizoen verbeterd. Beide kleuren bloeien sneller. Mid Yellow heeft bovendien een donkerder blad, terwijl Mid White een betere plantbouw heeft. Daarnaast is er een nieuwe kleur in het assortiment te vinden: Mid Lemon. Deze frisse tint vult het bestaande assortiment aan en zal de kleur Light Yellow vervangen.

Vergelijkingsproef
Schoneveld Breeding biedt graag meerwaarde. Daarom was er een vergelijkingsproef met de Paradiso-series naast rassen van andere veredelaars. Zo ontstond een duidelijk beeld van de verschillende producten op de markt.

Technische proeven
Een belangrijk onderwerp in de markt is de zoektocht naar alternatieve groeiregulatoren voor Primula acaulis. Doordat Tilt (propiconazol) niet meer verkrijgbaar is en er steeds minder remmiddelen zijn toegestaan, groeit de behoefte naar andere opties. Schoneveld Breeding onderzoekt door proeven met zowel jonge planten als potplanten alternatieve oplossingen. Meer informatie over deze technische proeven is verkrijgbaar via de afdeling Growing Support van Schoneveld Breeding.

Digitaal terugkijken
Naast de commerciële proeven, vergelijkingsproeven en de technische teeltproef, stelde Schoneveld Breeding ook experimentele kleuren van de verschillende series tentoon. Wie digitaal terug wil kijken naar de open dagen, kan de videotour langs Paradiso Early en Paradiso Mid bekijken. Ook is er een digitale bloeiproef met overzichtsfoto’s van Early, Mid en Late. Al deze informatie is beschikbaar via marketing@schoneveld.nl 

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
www.schoneveld-breeding.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven