PerlaNova introduceert energiezuinige hortensia rassen

Na jaren van selecteren en veredelen op houdbaarheid van vernieuwde snij-hortensia rassen heeft PerlaNova Breeding een aantal rassen gecreëerd die op het gebied van meeldauw- en botrytis resistentie zeer goed uit de verf komen.

Sinds 2010 zijn de betreffende codes getest op botrytis- en meeldauw residentie met de bedoeling om rassen te creëren die zonder problemen in de teelt nog tot zeer laat in het seizoen geoogst kunnen worden zonder. De testen vonden al die tijd plaats in een koude en relatief matig geventileerde kas om de omstandigheden zoveel mogelijk in extremiteit na te bootsen. Met de codes die qua resistenties het beste uit de bus kwamen is telkens weer verder veredeld.

Uiteindelijk zijn er vier rassen gecreëerd die het mogelijk maken om zeer laat in het seizoen geoogst te worden zonder dat daar toegevoegde warmte aan te pas komt. Zeker gezien de huidige omstandigheden met de hoge gasprijzen zijn dat uiteraard eigenschappen die goed van pas komen. "We kunnen hier met recht spreken van een ‘energiezuinige hortensia’", zo laat het bedrijf weten.

PerlaNova introduceert 4 rassen met de bovengenoemde karakter eigenschappen, te weten My Beautiful Matcha, My Beautiful Heaven, My Beautiful SunFlare en My Beautiful Daina.

Voor meer informatie:
Martijn en Carlo Hoogendoorn
PerlaNova
Knibbelweg 11
2761 JB, Zevenhuizen
Tel.: 06-14 44 57 26 (Carlo)
Tel.: 06-12 71 38 77 (Martijn)
info@perlanova.eu
www.perlanova.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.