Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard en Rico Scheffers, OptiPlug

"Uitbreiding kwam geen dag te laat"

OptiPlug is onlangs verhuisd van de Lange Broekweg in Naaldwijk naar de Veilingweg 16c in De Lier. Deze nieuwe locatie is ongeveer twee keer zo groot als de vorige, en dat is, weten Richard en Rico Scheffers, niet voor niets geweest. “We groeiden eruit, met het werk dat we nu hebben, hadden we op de oude locatie niet meer uit de voeten gekund.”


Rico en Richard Scheffers

“Het wordt steeds weer bewezen dat de paperpot een betrouwbare groeiplug is”, vertelt Richard. “Dat geldt voor alle huidige klanten, maar ook steeds vaker voor kwekers die op zoek zijn naar een groeiplug voor een relatief nieuwe teelt, zoals bijvoorbeeld teelt op water. Je geeft het gewas immers gegarandeerd een uniforme en goede start. Het is precies deze wetenschap die ons de rust en het vertrouwen gaf om deze stap te zetten. Door de verhuizing konden we vanaf dag één de groei van onze bestaande klanten en een aantal extra klanten aan.”


Links: oude pand, rechts vernieuwde pand. Klik op de afbeelding voor uitvergroting

De extra meters bieden o.a. ruimte aan een uitgebreid machinepark. Zo zijn er twee nieuwe Ellepot machines geïnstalleerd, hierdoor hebben we nu voor bestaande maten meer capaciteit gekregen.
Daarnaast is er geïnvesteerd in extra docks. “Ons dock in Naaldwijk was verouderd, te kort en niet erg functioneel. Zo kon de klep van onze eigen wagen er net niet goed onder”, vertelt Rico. “We waren er blij mee hoor, we gebruikten hem optimaal, maar nu hebben we er dus drie. Die heb je niet altijd tegelijk nodig natuurlijk, maar zeker in de drukke tijd wordt er veel geladen en gelost. We twijfelden of drie teveel zou zijn. Maar nu zien we ze regelmatig alle drie tegelijk volstaan, dus het was tóch de juiste beslissing.“

“Uitbreiding zien we op dit moment vooral bij nieuwe segmenten, zoals enkele bedrijven met zoete aardappels”, vertellen beide heren. “We hebben in dit segment enkele nieuwe klanten mogen verwelkomen. De zoete aardappel is niet het makkelijkste product, maar door samen met de kweker te zoeken naar het juiste substraat en een bijpassende tray, gaat het goed. Wat voor ons echter vooral leuk is, is dat hij net mooi na het perkgoedseizoen komt. Tussen dat perkgoed en de eerste poinsettia’s valt altijd een gat, de kunst is natuurlijk om gedurende het hele jaar ongeveer evenveel werk te hebben. Helemaal egaal zal dat misschien nooit worden en dat is ook niet per se erg, altijd pieken is ook niet goed. Maar je streeft er toch naar en met klanten als deze zijn we daardoor erg blij.”


Links boven de oude binnenkant, rechts vernieuwde binnenkant.
Links onder de nieuwe docks na het storten, rechts vóór het storten.
Klik op de afbeelding voor uitvergroting 

Voor een bedrijf als OptiPlug is een goede planning cruciaal. Capaciteit en vraag moeten goed in balans zijn, een klant erbij is mooi maar de vraag is altijd meteen of er wel voldoende machines en manuren beschikbaar zijn. “Als we een jaar later hadden uitgebreid, dan waren we echt vastgelopen”, besluit Richard. “Dan hadden we moeten gaan huren, misschien hadden we er een extra locatie bij moeten hebben, maar dat wilden we niet. Nu we op de nieuwe locatie zitten is er weer ruimte voor groei en daardoor zullen er  binnenkort ook een aantal vacatures ontstaan.”

Verder is het op dit moment zeker niet saai. Dit komt mede door de schaarste van beschikbaarheid van producten in de markt en daardoor wordt de planning nóg belangrijker. Daarom hebben we ook het verzoek aan onze klanten gedaan, en bij deze nog eens, om alles tijdig te bestellen, omdat we te maken hebben met extreem lange levertijden.

Voor meer informatie:
OptiPlug BV
Veilingweg 16c
2678 LN De Lier
+31 (0)174 752 444
[email protected]
www.optiplug.nl