Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogeveen Plants neemt nieuwe kas in gebruik

Hazerswoude-Dorp, 15 minuten rijden van het kantoor van Havecon in Bleiswijk, is Hoogeveen Plants gevestigd. Beide partijen kenden elkaar niet, maar daar kwam begin 2021 verandering in. Na een prettige kennismaking werd al snel duidelijk dat er een goede klik tussen de twee bedrijven was waarna een zeer intensief commercieel traject volgde. Samen sparren over de ideale kas voor Hoogveen Plants! En wat voor een, volledig naar eigen wens opgebouwd en ingericht zodat er op de meest duurzame en efficiënte wijze geteeld kan worden. Het dek van de loods is zelfs voorzien van 1332 stuks, volledig in het kasdek geïntegreerde, zonnepanelen.

Havecon sprak met Siem Hoogeveen over zijn bedrijf.

Hoogeveen Plants is 37 jaar geleden gestart in Greenport Boskoop en is in die tijd uitgegroeid tot een toonaangevende producent van tuinplanten in pot. Van enkele hectares in de beginjaren is het bedrijf inmiddels uitgegroeid naar een indrukwekkende 40 hectare aan kasruimte op 14 verschillende locaties in- en de directe omgeving van regio Boskoop. Het bedrijf kent vier productgroepen: klimplanten, fruitplanten, Helleborus en bamboe-grassen. Een gevarieerd assortiment aan potplanten welke door heel Europa worden geleverd. Daarbij zijn de medewerkers degene die het bedrijf dragen en maken tot wat het vandaag de dag is. Sinds een aantal jaar is Bob Hoogendijk binnen Hoogeveen Plants aangesteld om samen met Siem de directie te voeren.

Toen er begin 2021 13 hectare grond vrijkwam naast de hoofdvestiging in Hazerswoude-Dorp was het voor Hoogeveen Plants een simpele rekensom om door te pakken en na te denken over de uitbreiding van het bedrijf. Na intensieve en constructieve gesprekken met Havecon wist Hoogeveen Plants het zeker: “Havecon wordt mijn bouwer.” Het is een bewuste keuze geweest om zonder advies/begeleidingsbureau de nieuwbouw vorm te geven. “Door onze medewerkers met hun specialistische kennis te laten sparren met de leveranciers zijn we tot de beste oplossingen gekomen.”

De samenwerking met Havecon is erg goed bevallen. Wat Siem is opgevallen in het voortraject is de zorgvuldige uitwerking van de plannen, ook in combinatie met de andere leveranciers is er veel zorg besteed aan het ontwerp door Havecon. “Door deze intensieve voorbereiding zijn er tijdens de bouw zelf weinig tot geen punten meer waar over nagedacht moet worden behoudens de dagelijkse praktische zaken. De bouw gaat fantastisch en volgens planning, er is een goede samenwerking met de Voorwinden Groep.” 

Namens Hoogeveen Plants is Peter Sonneveld aangesteld als bouwbegeleider. De toekomst van Hoogeveen Plants ziet Siem met veel vertrouwen tegemoet. “In de Covidperiode is gebleken dat mensen meer aandacht aan hun huis en tuin zijn gaan besteden wat de zaken enkel ten goede kwam. Vergroenen is trending zowel binnen als buitenshuis, Met Hoogeveen Plants willen wij een aanzienlijke bijdrage leveren in het letterlijk vergroenen van de wereld. Wij hebben een groot vertrouwen in de toekomst.“ Volgens planning zullen wij begin maart gaan planten en kijken daar erg naar uit!

Voor meer informatie:
Hoogeveen Plant
www.hoogeveenplants.nl

 

 


Havecon Horticultural Projects
[email protected]
www.havecon.com 

 

Publicatiedatum: