Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

African Roots timmert aan de weg met uitgebreid assortiment

Tholen - African Roots, gespecialiseerd in jonge planten en kruiden, heeft er een opvallende tak van sport bij: snijbloemen. Twee jaar geleden introduceerde men op de kwekerij Highlands Plants in Kenia de snij-Agapanthus, afgelopen jaar kwam daar de  Eryngium ‘Blue Lagoon’ en  Penstemon ‘Dark Tower’ bij.

Eryngium ‘Blue Lagoon’ is duidelijk herkenbaar door zijn mooie donkerblauwe kleur. Penstemon ‘Dark Tower’ is een nieuw product met bijzondere kenmerken door de mooie bloeiwijze met lichtroze bloemen en opvallende donker rode bladeren.

“Inmiddels zijn wij met de Agapanthus een vertrouwde aanvoerder aan de klok op de drie vestigingen van FloraHolland door dagelijks aanwezig te zijn met een mooie productie. De klok,” vertelt Rien van Hermert, “is een goede manier om je producten op de kaart te zetten.”

Rien heeft een jarenlange ervaring als teelt- en markt begeleider, een rol die hij voor verschillende kwekers in Kenia en Ethiopië vervulde. De functie als area manager in opdracht voor verschillende uitpakbedrijven in Nederland, waarbij de klok een centrale rol speelt, heeft hierin een grote rol gespeeld.

Sinds twee jaar is Rien werkzaam bij African Roots en houdt hij zich bezig met de kwaliteit en verkoop van stekken. Toen hij Paul Zwinkels, eigenaar van African Roots, tegen het lijf liep en de heren aan de praat raakten over het bedrijf, hadden zij elkaar snel gevonden.

African Roots bv is de verkoop organisatie voor de kwekerij Highlands Plants in Kenia en heeft zijn kantoor op bloemenveiling Flora Holland in Naaldwijk. Highland Plants ligt op 2600 meter hoogte. “Het klimaat is er goed voor wat we doen”, weet Rien. “Door de hoge instraling en de koele nachten kunnen we gezonde planten kweken maar ook bloemen met intense kleuren.”

De hoofdactiviteit van het bedrijf is het produceren van zowel onbewortelde als bewortelde stekken. Door de jaren heen is er een mooi assortiment perkgoed, grassen, vaste planten en kruiden opgebouwd. “Door allerlei innovaties in de teelt lukt het om de kwaliteit steeds verder te verbeteren”, weet Rien, “en het is mooi om te zien hoe het Keniaanse management meegroeit met deze ontwikkelingen. Het assortiment wordt in overleg met de klanten vanuit Nederland gecoördineerd. Doordat er tegenwoordig ook in de nacht een beetje verwarmd kan worden nemen de mogelijkheden in het assortiment verder toe.”

Naast het doorvoeren van verbeteringen in de teelt en het uitbreiden van het assortiment is er ook oog voor verduurzaming. “Voor de kruiden zijn we bezig voor de biologische markt. Kennis die we daar opdoen komt weer goed van pas bij het toepassen van IPM voor de andere gewasgroepen. Ook lopen er op dit moment proefzendingen met onze ‘circulaire’ transport tray welke we in april willen gaan opschalen. Deze tray is CO2 neutraal en heeft een 50% betere belading. Juist dit soort innovaties maken het werk zo mooi en geven veel vertrouwen voor de toekomst”, besluit Rien opgewekt.

Voor meer informatie
African Roots
Rien v Hemert
+31 (0)6 8352 5992
[email protected]
www.africanrootsplants.nl