Begin februari meer bekend over planning 2023

Christmasworld, Paperworld en Creativeworld en Ambiente geannuleerd

De beurzen voor consumentengoederen Christmasworld, Paperworld en Creativeworld die in januari 2022 en Ambiente die in midden februari 2022 plaats zouden vinden in Frankfurt, Duitsland, zijn geannuleerd. De reden voor de annulering is de exponentiële verslechtering van de pandemie wereldwijd en de daarmee gepaard gaande verscherpte reis- en contactregels, meldt de organisatie Messe Frankfurt. De regionaal georiënteerde beurs Nordstil die gepland staat van 15-17 januari in Hamburg, zal wel plaatsvinden. 

"Deze beslissing was allesbehalve gemakkelijk voor ons. Maar in overleg met grote delen van de op de beurzen vertegenwoordigde industrieën, is het nu onze verantwoordelijkheid om deze moeilijke stap te zetten. De afgelopen maanden stonden in het teken van optimisme, energie en ideeën om Christmasworld, Paperworld, Creativeworld en Ambiente een succesvolle nieuwe start te geven na de verplichte onderbreking in 2021", zegt Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt. "Onze dank gaat dan ook uit naar al onze partners uit de consumentengoederensector sector, of het nu gaat om exposanten, bezoekers, verenigingen of de media, die tot het einde toe met ons hebben samengewerkt en die, net als wij, hun hart en ziel, energie en passie hebben gestoken in de organisatie ervan."

Er zijn geen plannen om het evenement uit te stellen. Braun legt uit: "Aangezien de trendgerichte order cycli van de internationale consumptiegoederenindustrie een jaarlijks evenement aan het begin van het jaar vereist, zou een verschuiving naar de tweede helft van het jaar niet voldoen aan de behoeften van de exposerende bedrijven en bezoekers."

Nordstil vindt plaats in Hamburg van 15 tot 17 januari 2022
In het belang van de betrokken sectoren wordt niet getornd aan de planning en uitvoering van Nordstil van 15 tot en met 17 januari 2022. Deze beurs zal op dit moment plaatsvinden in de Free and
Hanseatic City van Hamburg op grond van andere algemene voorwaarden voor de uitvoering ter plaatse. De uiterst onstabiele situatie wordt echter voortdurend bekeken en beoordeeld in nauwe uitwisseling met de betrokken lokale autoriteiten en partners uit de sector.

Messe Frankfurt's digitale platforms
Messe Frankfurt helpt retailers al sinds 2019 actief zichzelf te helpen met Nextrade, het eerste order- en datamanagementplatform voor de woon- en woonsector, en Conzoom Solutions, een informatieplatform voor de wereldwijde consumentengoederensector. "Een tweede jaar zonder geschikte bestel-, inspiratie- en netwerkformats stelt retailers wereldwijd voor aanzienlijke en in sommige gevallen existentieel bedreigende uitdagingen", legt Braun uit. "Met ons digitale aanbod ondersteunen we onze partners in de industrie en de handel gericht in deze volatiele situatie. Daarnaast zullen we al onze energie en optimisme blijven steken in veilige en veelbelovende beurzen. Want er is geen vervanging voor ontmoetingen in het echte leven."

Informatie over de planning van de Frankfurtse beurzen voor consumptiegoederen voor 2023 zal begin februari 2022 bekend gemaakt worden.

Voor meer informatie:
Messe Frankfurt Exhibition GmbH
Ludwig-Erhard-Anlage 1
60327 Frankfurt am Main
www.messefrankfurt.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven